DomovŠportNK Dekani, odskočna deska številnih uspešnih nogometašev

NK Dekani, odskočna deska številnih uspešnih nogometašev

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

V Dekanih, kraju z le okoli tisoč petsto prebivalci, se lahko kljub svoji majhnosti pohvalijo z zelo dobro organiziranim nogometnim klubom.

unnamed

Dekanski nogometni klub se ponaša z izjemnimi pogoji za delo in treniranje, ki so takoj za Koprom zagotovo najboljši v širši okolici. V Športnem parku Dekani je na voljo glavno nogometno igrišče s tribunami za 500 gledalcev, razsvetljeno veliko pomožno nogometno igrišče z umetno travo in razsvetljeno malo pomožno nogometno igrišče z umetno travo v velikosti 50 x 30 m.

V klubu deluje 10 selekcij, ki tekmujejo v različnih tekmovanjih pod okriljem Medobčinske nogometne zveze Koper ter Nogometne zveze Slovenije. Ekipe do U13 (do 13 let) tekmujejo v tekmovanjih MNZ Koper, kjer se merijo predvsem z ekipami iz lokalnega območja.

unnamed (4)unnamed (3)

Selekcija U15 (do petnajst let) tekmuje v najmočnejši ligi v Sloveniji, v U15 zahod, ki poteka v organizaciji Nogometne zveze Slovenije. Selekciji kadetov in mladincev pa tekmujeta v drugem kakovostnem razredu, v drugi ligi zahod.

Ekipe vadijo povprečno 3- do 4-krat tedensko, redno obiskujejo ligaška tekmovanja in se udeležujejo raznih turnirjev, tudi mednarodnih. Nogometno šolo redno obiskuje preko 200 otrok, ki vadijo pod budnim očesom strokovno podkovanih trenerjev, štirje od njih imajo najvišjo trenersko izobrazbo UEFA-PRO.

»V zadnjih letih smo izredno zadovoljni z delom in rezultati v našem klubu. Vse otroke in starše vabim, naj nas pridejo obiskat v Športni park Dekani in se na lastne oči prepričajo, kakšne pogoje nudimo in kako delamo.«    

Alen Ščulac, vodja nogometne šole

Člansko moštvo NK Dekani tekmuje v 3. slovenski nogometni ligi zahod in tam trenutno zaseda prvo mesto. Lani so osvojili Pokal MNZ Koper, ki jih je popeljal v prvi krog Pokala Slovenije, kjer so izločili NK Videm, v drugem krogu pa povzročili nemalo sivih las slovenskemu prvoligašu, Rudarju iz Velenja, ki si je minimalno zmago priigral v zadnji minuti tekme. V soboto dekansko člansko ekipo čaka tudi derbi kroga v 3. SNL, ko se bodo v domačih Dekanih pomerili z Adrio iz Mirna. Tekma bo na sporedu ob 15. uri.

unnamed (5)unnamed (6)

Dekanski nogometni klub je vzgojil kar nekaj kvalitetnih in znanih nogometašev. Najstarejši se verjetno spomnite Nevija Finkšta, tu so se kalili še: strelec prvega zadetka za slovensko reprezentanco Igor Benedejčičbrata ŠćulacZlatko DedićEnej Jelenič in drugi. *

unnamed (7)
Enej Jelenič (levo) in Zlatko Dedić (desno) v družbi Alena Šćulca.