DomovŠportObeta se primorski derbi

Obeta se primorski derbi

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Obeta se ena najzanimivejših tekem 27. kroga prve slovenske nogometne lige, na kateri se bosta soočila primorska rivala. Tekma v Novi Gorici bi lahko igrala pomembno vlogo v boju za končno četrto mesto v državnem prvenstvu. Derbi bo v novogoriškem športnem parku odigran jutri ob 18. uri.

Koprčani so na zadnji domači tekmi proti Krškemu razočarali in morali priznat zmago Posavcem. Jutri bodo imeli priložnost za popravni izpit in kozlički jo bodo gotovo znali dobro izkoristiti, saj se tudi na to tekmo podajajo z mislijo na uspeh.

Ekipa je dobro izkoristila tridnevno obdobje med tekmama in je pripravljena na največje napore. Poleg dlje odsotnih Belime in Valencie nekaj bolečin čutita tudi Matic Paljk in Leandro Teijo, v tekmovalno formo pa se počasi vrača Theofanis Tzandaris, ki bi že lahko kandidiral za uvrstitev v kader za tekmo.

Foto; Prva liga Telekom Slovenije

Na zadnjih treh tekmah v ŠP Nova Gorica so Koprčani dvakrat zmagali. Zadnja tekma pa se je končala z remijem, ko je po podaji Danijela Pranjića v polno z glavo meril Senijad Ibričić.

Koprčani in Goričani so se v prvi slovenski nogometni ligi srečali že 76-krat, statistika pa je dokaj izenačena. Koprčani so skupno vknjižili eno zmago več (27), 23 tekem pa se je končalo brez zmagovalca.

Na jutrišnji tekmi, ki se bo začela ob 18. uri, bo sodil Bojan Mertik.