DomovŠportOkrepljeni v spomladanski del sezone

Okrepljeni v spomladanski del sezone

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Nogometaši 1. slovenske nogometne lige se počasi vračajo z zimskega premora. Spomladanski del tekmovanja je pred vrati in nekatere ekipe v skladu s svojimi cilji v prvenstvu začenjajo priprave z novimi okrepitvami. Da bi bilo nadaljevanje sezone čimbolj uspešno, so se tudi pri koprskem prvoligašu odločili za novega vratarja in napadalca.

Prihaja nov vratar …

Vratar Igor Nenezić je že stari znanec koprskih navijačev, ki se po nekaj več kot dveh letih vrača na koprsko Bonifiko. Izkušeni vratar je v zadnjem obdobju služil kruh pri iranskem Rah Ahanu. Pred tem je v slovenski prvi ligi zbral 70 nastopov za Koper, skupno pa je kar 153-krat stopil na igrišča najmočnejše slovenske lige, poleg koprskih je namreč branil tudi barve kranjskega Triglava in ajdovskega Primorja. Sklenjena pogodba se izteče ob koncu sezone.

Vrata Kopra bo do konca sezone branil Igor Nenezić. Foto: FC Luka Koper

… in napadalec

Da bi bili v spomladanskem delu tekmovanja nekoliko konkretnejši tudi v napadu, pa v Koper za 1 leto prihaja Darko Lukanović. Napadalec je dober poznavalec mednarodnih nogometnih zelenic, kariero je namreč začel na Švedskem, nogometna pot ga je nato vodila v Belgijo, Španijo, Romunijo, Vietnam, pred prihodom v Koper pa je igral še v Grčiji.

Trener Kopra Igor Pamič lahko torej v nadaljevanju sezone računa na dva izkušena igralca, ki bosta gotovo prispevala svoj delež k sestavi močne ekipe, katere cilj je po besedah stratega končno 4. mesto v državnem prvenstvu.

Napad bo okrepil Darko Lukanović. Foto: FC Luka Koper

Pred začetkom prvenstva še nekaj prijateljskih obračunov

Na zboru pred pripravami na nadaljevanje prvenstva se sicer ni zbralo celotno moštvo. Matej Pučko, Gregor Sikošek in Toni Datković imajo reprezentančne obveznosti, Leandro Teijo in Ruben Belima se bosta ekipi priključila tekom tedna, Joel Valencia pa se mudi na Kitajskem.

V sklopu priprav na tekmovalni del sezone se bodo nogometaši Kopra na prijateljskih tekmah doma pomerili s Crveno zvezdo in Partizanom, del priprav pa bodo opravili v Medulinu, kjer bodo pomerili moči z Lokomotivo, Vojvodino in Cibalio. *