DomovŠportPokal Sixt Alpe Adria: Polfinale je dosegljiv

Pokal Sixt Alpe Adria: Polfinale je dosegljiv

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Primorske so upali, da si bodo na prvi četrtfinalni tekmi pokala Sixt Alpe Adria z dobro predstavo pripravili ugodno izhodišče pred povratno tekmo in se hkrati vrnili v zmagovalni tekmovalni ritem. Gostje iz Domžal niso ugodili željam Primorcev, v dvorani OŠ Koper so jih namreč odpravili z 71 : 56.

Pred povratno tekmo si je KK Helios Suns priigral lepo prednost in tako naredil velik korak k uvrstitvi v polfinale. Prva zmaga Domžalčanov nad Primorsko v tej sezoni je prišla ob nepravem času. Da bosta obe ekipi v tekmo vstopili z veliko želje po zmagi, je bilo jasno že pred prvim sodniškim metom, saj bi uspešno nadaljevanje tega tekmovanja obema prineslo samozavest tudi v ligi Nova KBM. Tekmo so bolje odprli Domžalčani, ki so vodili tudi po prvih dveh četrtinah. Njihova prednost ni bila visoka in tekma je bila pred drugim polčasom povsem odprta.

Drugi polčas po notah gostov

Gledalci v dvorani v drugem polčasu žal niso videli preobrata, saj so gostje ritem igre samo še stopnjevali. S pridom so izkoriščali napake domačih košarkarjev, iz minute v minuto višali prednost in bili s tem vse bližje zmagi. Poraz na prvi tekmi za tigre sicer ni usoden, saj lahko ob dovolj visoki zmagi na povratni tekmi še računajo na polfinale.

Drugi polčas se je začel in končal po taktih gostov. Foto: KK Primorska

V pokal Spar po samozavest

Pri KK Primorska sta strelsko izstopala Troy Franklin s 16 točkami in Duda Sanadze, ki jih je dodal 13. Tesna poraza v zaključku tekem proti Rogaški in Krki sta v glavah košarkarjev Sixta Primorske očitno pustila nekaj posledic. Da je v Kopru doma dobra košarka, smo se v letošnji sezoni že prepričali in ne gre dvomiti, da se bodo zmage vrnile. Naslednja tekma tigrov bo povratna tekma pokala Spar, kjer branijo visoko prednost s prve tekme, na kateri so Škofjeločane premagali z visokih 97 : 68. Verjamemo, da bo prav tekma, ki jo bodo odigrali že jutri, 24 .1. 2016, uvod v uspešno nadaljevanje sezone. #dejmotigri

*