DomovŠportPredstavniki KK Sixt Primorska na obisku pri županu Borisu Popoviču

Predstavniki KK Sixt Primorska na obisku pri županu Borisu Popoviču

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes so Mestno občino Koper obiskali predstavniki Košarkarskega kluba Sixt Primorska in županu Borisu Popoviču v zahvalo za sodelovanje podarili sliko priznanega slovenskega umetnika Klaudia Kopajtiča. 

Župan MOK in predsednik Sixt Primorska
Župan Mestne občine Koper Boris Popovič in predsednik KK Sixt Primorska Bojan Čad ob predaji slike. Foto: ekoper.si

Košarkarski klub, ki žanje uspehe

Košarkarski klub Sixt Primorska je nastal letos septembra kot plod sodelovanja med košarkarskim klubom Lastovka iz Domžal in športnim društvom Koš Koper. Generalni pokrovitelj Primorske je podjetje Sixt. Klub vodijo predsednik Lastovke Bojan Čad, predsednik ŠD Koš Koper Matjaž Hrabar in generalni direktor Walter Jeklin. Na čelu članske ekipe sta trener Aleksander Sekulić in njegov pomočnik Jaka Hladnik, za mlade košarkarje pa skrbita Samo Miška in Marko Maravič.

»Primorkam in Primorcem želimo vrniti vrhunsko košarko z nastopanjem v prvoligaški druščini lige Nova KBM, v pokalu Spar in mednarodnem tekmovanju Sixt Alpe Adria Cup. V projekt smo vstopili z močno voljo do dela na širokem področju. Strateške usmeritve kluba sledijo viziji, ki želi vrniti košarki na Primorskem in v okolici širok pomen. To želimo doseči z zagotavljanjem optimalnih pogojev za doseganje dobrih športnih in poslovnih rezultatov,« so ob ustanovitvi obljubili predstavniki KK Primorska.

dsc_0032
Predstavniki KK Sixt Primorska. Foto: ekoper.si

To jim zaenkrat vsekakor imenitno uspeva, saj primorski košarkarji nizajo zmage in se po vsakem porazu poberejo in vedno znova navdušujejo domače občinstvo.

Predsednik kluba Bojan Čad je danes v zahvalo za vso podporo in sodelovanje županu Mestne občine Koper podaril sliko Titovega trga, ki jo je naslikal priznani slovenski umetnik Klaudio Kopajtič.

“Od samega začetka nas Mestna občina Koper podpira in z nami sodeluje, zato vam z veseljem predajam to sliko Titovega trga,” je v imenu KK Sixt Primorska povedal predsednik kluba Bojan Čad, ki je od Mestne občine Koper v dar prejel županovo vino in olje. *