DomovŠportPrimorci izgubili mesto na vrhu Lige ABA 2

Primorci izgubili mesto na vrhu Lige ABA 2

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Sixt Primorska je na gostovanju v Vršcu doživela četrti zaporedni poraz. Od izbrancev glavnega trenerja Jurice Golemca so bili s 74:68 boljši košarkarji Vršca, ki so se Primorcem oddolžili za poraz v šestem kolu Druge divizije Lige ABA, ob zmagi Borca nad Rogaško (92:78), pa je Sixt Primorska zdaj na tretjem mestu lestvice regionalnega tekmovanja.

Osrednja tekma med slovensko in srbsko zasedbo se je končala z zmagoslavjem domače ekipe iz Vršca, ki je koprski prizadejala šesti poraz v sezoni in se po številu točk izenačila z doslej vodilno zasedbo lige Aba2.

Do 36. minute sta bila tekmeca povsem izenačena (64:64), v prelomnih trenutkih dvoboja pa se je primorski zasedbi povsem zalomilo. Srbska ekipa ji je s kolektivno igro – med strelce se je vpisalo kar deset njenih igralcev, nihče od njih pa ni dosegel več kot devet točk – dobri dve minuti pred koncem ušla na osem točk (72:64), tega primanjkljaja pa Sixt Primorska v sami končnici tekme ni več mogla nadoknaditi.

Pri Sixt Primorski, ki je po današnjem porazu in nepopolnem krogu nazadovala na drugo mesto v tem tekmovanju, je bil najbolj učinkovit Mirko Mulalić z 18 točkami, tri manj je prispeval izkušeni Nebojša Joksimović.

Pred ekipo Sixta Primorske je zdaj krajši premor, vsaj kar se tiče igranja tekem v Drugi diviziji Lige ABA. Naslednjič bodo »tigri« v regionalni ligi stopili na parket šele v začetku marca, ko jih v Areni Bonifika čaka dvoboj z Bosno. V Ligi Nova KBM se bodo pred reprezentančnim odmorom v nedeljo ob 18.00 Primorci v Ljubljani pomerili še z novinci v državnem prvenstvu, košarkarji Ilirije, v torek pa ob 20.00 v Areno Bonifika prihaja novomeška Krka.