DomovŠportPrimorski košarkarji danes v Čačku lovijo šesto zaporedno zmago

Primorski košarkarji danes v Čačku lovijo šesto zaporedno zmago

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Moštvo Sixta Primorske je v torek odpotovalo v srbsko mesto Čačak, kjer izbrance glavnega trenerja Jurice Golemca čaka obračun vrha Druge divizije Lige ABA z Borcem. Tekma 13. kola med ekipama, ki imata po 12 kolih enak izkupiček zmag in porazov (9/3), se bo začela ob 18. uri.

Oči košarkarski navdušencev nad Drugo divizijo Lige ABA bodo tako danes usmerjene v Čačak. Srbsko mesto, ki premore nekaj več kot 73.000 prebivalcev, bo namreč gostilo obračun vrha novoustanovljenega regionalnega tekmovanja med Sixtom Primorsko in domačim Borcem, ki imata kot edini ekipi v tej sezoni na svojem računu devet zmag in le tri poraze.

Spremljali bomo dvoboj dveh različnih stilov košarke – medtem, ko ima Sixt Primorska najboljšo obrambo v Ligi ABA 2, saj izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca dopustijo nasprotnikom, da v povprečju dosežejo le 72,3 točke na tekmo, ima Borac najboljši napad lige, ki dosega 86,7 točke na tekmo, dobrih pet točk na tekmo več, kot napad Primorcev (81,2).

Foto: KK Sixt Primorska

Prvi obračun sezone med moštvoma je v Areni Bonifika pripadel primorskim »tigrom«, ki so po odličnem drugem polčasu zabeležili zmago z 79:73. Pri Sixtu Primorski se je z dvojnim dvojčkom – 20 točk in deset skokov – izkazal Marijan Čakarun, za Borac pa je 25 točk dosegel Ilija Đoković.

Skupaj z Dynamicom je Borac trenutno najboljša ekipa srbskega državnega prvenstva, saj ima po trinajstih tekmah kar deset zmag. Zadnjo so zabeležili 23. decembra na gostovanju pri Spartaku (87:83), v tekmo s Sixtom Primorsko pa ekipa iz Čačka vstopa z nizom šestih zaporednih zmag v regionalnem tekmovanju.

Primorski »tigri« so v zadnjem času zabeležili pet zaporednih zmag v Ligi Nova KBM, Drugi diviziji Lige ABA in Pokalu Spar. Z novim uspehom bi se Primorci sami povzpeli na vrh lestvice regionalnega tekmovanja, kar bi bilo odlično izhodišče pred nadaljevanjem sezone in končnim bojem za mesto na finalnem turnirju Lige ABA 2.

Foto: KK Sixt Primorska

V Čačku bo Sixt Primorska še drugo tekmo zapored nastopila brez Shawna Kinga, ki mu je vodstvo kluba zaradi osebnih zadev odobrilo odhod v domovino. Ekipi se bo pridružil v četrtek. Z moštvom je v Čačak že odpotoval novi pomočnik glavnega trenerja Andrej Žakelj, ki se je ekipi pridružil na začetku tedna.

Jurica Golemac, glavni trener KK Sixt Primorska: »V sredo nas čaka gostovanje pri eni izmed najboljših ekip v Drugi diviziji Lige ABA. Moštvo Borca iz Čačka je izjemno talentirano, košarkarji igrajo odlično v napadu. Svojo priložnost za zmago bomo iskali v igri v obrambi, kjer bomo morali biti osredotočeni skozi celotno tekmo. Našim nasprotnikom preprosto ne smemo dovoliti, da ujamejo svoj ritem in začnejo noro ‘šutersko’ serijo, saj bo prav ta lahko usodna za nas.«

Marijan Čakarun, igralec KK Sixt Primorska: »Ekipa Borca je zagotovo ena izmed najboljših v Ligi ABA 2. Ravno na domačem parketu imajo veliko podporo s tribun, navijači so pravzaprav njihov šesti igralec. V obrambi in v napadu bomo morali biti osredotočeni, če želimo uspešno držati korak z našimi nasprotniki.«