DomovŠportPrvoaprilski primorski derbi

Prvoaprilski primorski derbi

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske se bodo v soboto, 1. aprila, ob 19.30 v Športni dvorani Lucija podali na parket in s Portorožem odigrali prestavljeno tekmo devetega kola Lige Nova KBM za obstanek.

Moštvo iz Kopra se bo na sobotni tekmi, ki bo odigrana kljub tekmovalnemu premoru zaradi zaključnega turnirja državnega prvenstva za fante do 19 let, skušalo odkupiti za sredin poraz na gostovanju v Šenčurju.

Foto: KK Sixt Primorska

Na Gorenjskem so Koprčani zamudili priložnost, da domači ekipi v zadnjih sekundah dvoboja izmaknejo zmago izpred nosu. V izdihljajih tekme je Duda Sanadze zgrešil prosti met za izenačenje, skok v napadu je sicer dobil Jan Kosi, toda tudi on pri metu za zmago ni bil natančen. Tigri imajo tako po treh odigranih kolih v Ligi za obstanek na svojem računu dve zmagi in en poraz.

Portorožani imajo na drugi strani eno izmed bolj skromnih sezon. Na 25 tekmah sezone v Ligi Nova KBM so zabeležili le eno zmago, v soboto pa bodo skušali prekiniti niz kar 21 zaporednih porazov.

Foto: KK Sixt Primorska

Aleksander Sekulič, trener KK Sixt Primorska: “Tekmeca iz Portoroža nikakor ne gre podcenjevati. Nenazadnje je proti Šenčurju, s katerim smo izgubili, potegnil kratko v zadnji sekundi tekme. So nevarni, saj nimajo glede na situacijo, v kateri so, kaj za izgubiti. Ravno zato mora biti naš pristop resen. Boj za zmago se prične že v prvi minuti tekme in traja vse do konca.”