DomovŠportRazstava ob 100. obletnici koprskega nogometa

Razstava ob 100. obletnici koprskega nogometa

NoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Leto 2020 je za ljubitelje nogometa v Kopru zelo posebno, saj praznujemo 100. koprskih nogometnih let. Vodilni v koprskem klubu so v čast okroglemu jubileju v prostorih stadiona Bonifika že pripravili razstavo, ki pa bo na ogled po sprostitvi trenutno veljavnih ukrepov.Razstava, ki jo je skupaj s sodelavci uredil nekdanji koprski nogometaš Andrej Poljšak, predstavlja razvoj nogometa v Kopru od leta 1920 do danes.

Najlepši darili ob 100. rojstnem dnevu koprskega nogometa sta zagotovo vrnitev FC Kopra v elitni razred slovenskega nogometa in odlični rezultati ekipe v letošnjem prvenstvu. Visoke cilje, ki so si jih pred začetkom sezone zastavili vodilni v klubu, nogometaši na igrišču pridno uresničujejo, saj se borijo za sam vrh prvenstvene lestvice.

Piko na i letošnjemu letu in okrogli obletnici koprskega nogometa, ki ima že dolgo brado, pa so razstavljene fotografije v prostorih kluba FC Koper. Te predstavljajo zametke žogobrca v kultnem istrskem mestu od leta 1920, ko se je na igriščih predstavila prva nogometna ekipa Kopra Circolo Sportivo Capodistriano, in ostale vzpone in padce, ki so se v klubu zgodili vse do današnjega dne.

Fotografije na razstavi, ki jo je skupaj s sodelavci v klubu pripravil legendarni koprski nogometaš Andrej Poljšak, so prispevali Primož Lovrič, Ljubo Stojanovič, Zdravko Primožič, Zdenko Bombek, Aleksander Golob, Daniel Škerjanc in arhiv FC Kopra. Razstava v prostorih koprskega kluba, ki so jo omogočili Luka Koper, Mestna občina Koper in Grafist, d. o. o., bo na ogled po sprostitvi trenutno veljavnih ukrepov.

Foto: Daniel Škerjanc