DomovŠportROKOMET: Koprčani v vodstvu skupnega seštevka NLB lige

ROKOMET: Koprčani v vodstvu skupnega seštevka NLB lige

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Ekipa RD Koper je včeraj odigrala tekmo 8. kroga NLB lige proti zadnjeuvrščeni ekipi HERZ Šmartno. Gledalci so si tako ogledali tekmo zanimivih preobratov.

V prvih 5. minutah tekme so namreč izgubili 2 žogi in tako dovolili gostom, da so prešli v vodstvo. V 19 minuti je na zahtevo Veselina Vujovića sledila minuta odmora. Koprčani so se nato zbrali in dosegli 2 hitra zadetka preko Bratkoviča ter povedli z 9:8.

Uporni gostje so z veliko volje v naslednjih minutah izvedli delni izid 3:0 ter povedli in prednost ohranjali vse do konca polčasa. V samem zaključku je Sokolič zadel prečko in polčas se je končal pri 11:13.

Foto: RD Koper / Matia Ščukovt

Drugi polčas pa je kljub neprepripričjivi igri domačinov prinesel zmago. V samem zaključku srečanja so obiskovalci tako bili priča še atraktivnemu rečevanju žoge s strani Adama Bratkoviča ter odlični obrambi Vrana, ki je snel žogo z golove črte ter tako odločil tekmo. Zadnji zadetek na srečanju je dosegel Rapotec v prazna nasprotnikova vrata, saj se gostujoči vratar Muratović ni uspel dovolj hitro vrniti v igro.

Koprčani so s to zmago vknjižili dve novi dragoceni točki in so trenutno z 12 točkami vodilna ekipa NLB lige.