DomovŠportSekulić se poslavlja z mesta trenerja Tigrov

Sekulić se poslavlja z mesta trenerja Tigrov

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Aleksander Sekulić v prihodnji sezoni ne bo več na klopi koprskega košarkarskega prvoligaša KK Sixt Primorska. Po končani premierni sezoni v prvoligaški druščini se klub ni odločil za podaljšanje pogodbe. Ime novega trenerja bo znano v kratkem, so sporočili iz kluba.

Sekulić je ekipo zadnjič vodil na pripravljalnem turnirju na Kitajskem, s katerega so se Koprčani vrnili z osvojeno lovoriko in štirimi zmagami.

Novonastala koprska zasedba se v uvodni sezoni ni prebila v ligo Nova KBM za prvaka, sklepni del sezone je tako odigrala v ligi za obstanek, kjer so dokazali, da sodijo v zgornji del lestvice.

»Po končani sezoni se klub ni odločil za podaljšanje pogodbe. Odločili so se za drugačno pot z drugim trenerjem, kar maksimalno spoštujem. Sixt Primorska je v prvem letu delovanja naredila veliko, tako po športni  kot tudi po organizacijski plati. Vesel sem, da sem uspešno pripomogel prebroditi uvodno sezono delovanja v Kopru. V vseh pogledih je bila zelo zahtevna za vse v klubu delujoče akterje. Poleg tega sem ponosen na vse, kar nam je v tej sezoni uspelo in z mirno vestjo zapuščam trenersko klop. Postavljeni so zdravi temelji, da bo klub v prihodnje še uspešnejši,« je dejal Sekulić, zdaj že nekdanji trener Tigrov.

Walter Jeklin, direktor KK Sixt Primorska: »Za uvodno sezono KK Sixt Primorske v Kopru se trenerju Aleksandru Sekuliću zahvaljujem za opravljeno delo, posvečenost, resnost in pripadnost našemu kolektivu. Začetek te mlade organizacije ni bil lahek, zato je bila vsake vrste pomoč dobrodošla in prispevek Sekulića je nedvomno bil izjemno pomemben za postavitev temeljev in nadaljnjega razvoja kluba. V prihodnosti Aleksandru v klubu želimo veliko uspeha tako na reprezentančni kot na klubski ravni.«