DomovŠportSIXT PRIMORSKA NA ZADNJI TEKMI SEZONE: Uspeh proti Tajfunu bi bil jubilejni

SIXT PRIMORSKA NA ZADNJI TEKMI SEZONE: Uspeh proti Tajfunu bi bil jubilejni

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske bodo v soboto odigrali zadnjo tekmo prve sezone v Ligi Nova KBM. V športno dvorano Osnovne šole Koper ob 18. uri prihaja Tajfun. Vstop na zadnjo tekmo v sezoni bo brezplačen.

Ekipi sta se v tej sezoni pomerili trikrat, eno zmago, in sicer na prvem medsebojnem obračunu, so zabeležili Koprčani. Nazadnje sta se moštvi pomerili v petem kolu lige za obstanek, zmago s 87 : 64 pa si je priborila ekipa iz Šentjurja.

Gaber Ožegovič: “Čaka nas težka tekma, igralci pa si želimo zmage za konec prve sezone v prvoligaški druščini.” Foto: Sixt Primorska

Ožegovič: “Čaka nas težka tekma”

Uspeh proti Tajfunu bi bil za izbrance Aleksandra Sekuliča jubilejni 20. v tej sezoni. Ob tem so tigri vpisali še 12 porazov, obstanek v ligi pa so si zagotovili že nekaj kol pred zaključkom sezone.

Gaber Ožegovič, košarkar KK Sixt Primorska: “Glede na zadnji medsebojni obračun želimo popraviti vtis in se predstaviti v boljši luči. Čaka nas težka tekma, igralci pa si želimo zmage za konec prve sezone v prvoligaški druščini.”
Foto: Sixt Primorska

Aleksander Sekulič, trener KK Sixt Primorska: “Na zadnji tekmi sezone pri nas ne bo manjkalo motiva, čeprav smo prepričljivo prvi v ligi za obstanek. Fantje dokazujejo, da imajo pravi karakter in odnos do kluba, saj na vsaki tekmi dajo vse od sebe, nekateri kljub poškodbam. Dodatni motiv za igralce bo dejstvo, da se bodo v živo predstavili novemu trenerju Sixta Primorske, ki bo moštvo prevzel v naslednji sezoni. Pričakujem zanimivo in poučno tekmo proti tekmecu, ki ima veliko izkušenj. Vsi v ekipi se bomo lahko marsičesa naučili. V čast nam je, da smo kot novinci v ligi uspeli doseči boljšo uvrstitev od Tajfuna, ki je zadnja leta krojil sam vrh slovenske košarke.” *