DomovŠportTigri ostali brez mesta v Prvi diviziji Lige ABA

Tigri ostali brez mesta v Prvi diviziji Lige ABA

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske ostajajo brez mesta v Prvi diviziji Lige ABA. Na finalni tekmi zaključnega turnirja Lige ABA 2 v srbskem Čačku so morali izbranci Jurice Golemca priznati premoč novomeški Krki (73:87), ki je tako postala drugi slovenski predstavnik v najelitnejšem regionalnem košarkarskem tekmovanju.

Za primorskim moštvom je izjemna sezona v Drugi diviziji Lige ABA, ki pa je na žalost niso uspeli kronati z naslovom prvaka. Kljub dejstvu, da je bila v velikem finalu zaključnega turnirja v srbskem Čačku z 87:73 boljša novomeška Krka, ki se po sezoni odsotnosti vrača v prvo divizijo, lahko primorski »tigri« z dvignjeno glavo odkorakajo v nadaljevanje sezone.

Svojo priložnost, da v vitrino po naslovu prvaka Pokala Spar dodajo še drugo lovoriko, bodo tako iskali v Ligi Nova KBM za prvaka.

V sredo so se Primorci na finalni tekmi zaključnega turnirja v Čačku borili od prve do zadnje sekunde, a so bili Novomeščani tokrat preprosto boljši. Po prvem polčasu so primorski košarkarji zaostajali le za dve točki (45:47), a je ekipa v končnici druge četrtine ostala brez glavnega trenerja Jurice Golemca, ki je bil po dveh dosojenih tehničnih napakah, ki so ju sodniki prisolili po vprašljivi odločitvi po borbi pod obročem, izključen.

Foto: KK Sixt Primorska

V nadaljevanju je nato sledil padec v igri, Krka je to izkoristila, hitro pobegnila na udobno prednost, Sixtu Primorski pa je na koncu zmanjkalo časa za preobrat. Novomeščani so se tako veselili zmage s 87:73 in vrnitve v Prvo divizijo Lige ABA.

Najboljši strelec v vrstah primorskega moštva je bil vnovič Tadej Ferme, ki se je ustavil pri 14 točkah. Zelo dobri so bili tudi Shawn King z 11 točki in 14 skoki ter Matic Rebec in Marijan Čakarun z 10 točkami.

Jurica Golemac, glavni trener KK Sixt Primorska: »Čestitke Krki za izjemno sezono in zasluženo zmago v finalu Druge divizije Lige ABA. Moja ekipa je prikazala odlično predstavo in ponosen sem na svoje košarkarje. Preko kvalifikacij smo se prebili vse do finala Lige ABA 2, kar je neverjeten uspeh, a so na finalni tekmi odločali faktorji, na katere nismo imeli vpliva. Hvala mestu Čačak in našim navijačem za izjemno podporo!«

Nebojša Joksimović, kapetan KK Sixt Primorska: »Vtisi po dvoboju s Krko so zelo močni, kar je povsem normalno za finalno tekmo. Najlepša hvala navijačem, ki so nas podpirali skozi celotno tekmo, tudi v najtežjih trenutkih. Ponosen sem na celotno ekipo in strokovni štab. Na finalni tekmi se na žalost nismo predstavili v naši najboljši podobi. Krka je to znala izkoristiti in Novomeščani so na koncu slavili zasluženo zmago.«

Na parket bodo primorski košarkarji znova stopili v nedeljo, ko se bodo v Ligi Nova KBM za prvaka v Areni Bonifika ob 17. uri pomerili s Šentjurjem.