DomovŠportTigri v velikem slogu do prve zmage

Tigri v velikem slogu do prve zmage

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixt Primorske so upravičili vlogo favorita in v drugem krogu lige Nova KBM za prvaka vpisali prvo zmago v boju za polfinale. Pred domačimi gledalci so v zadnjih petih minutah strli odpor Šenčurja Gorenjske gradbene družbe, ki je nastopil brez dveh nosilcev igre, poškodovanega Dina Murića in obolelega Smiljana Pavića.

Koprčani, ki so v uvodnem dvoboju izgubili v Novem mestu, so v ponovitvi finala pokala Spar do zmage prišli zahvaljujoč odličnemu finišu. V 34. minuti so gostje še vodili s 67:65, do konca tekme oziroma v dobrih šestih minutah pa je Sixt Primorska naredila delni izid 20:2.

Pobudnik preobrata je bil Tadej Ferme, ki je v dveh minutah dosegel devet točk in praktično sam naredil delni izid 10:0. Čeprav vročega, ga je trener Jurica Golemac potegnil na klop in v igro poslal Nebojšo Joksimovića. Strategu se je menjava takoj obrestovala, saj je slednji ujel žogo v napadu, jo podal Danielu Vujasinoviću, ki je zadel trojko, še eno pa je takoj za tem zadel tudi Joksimović. Koprčani so tako prišli do najvišje prednosti na tekmi 85:67, gostje pa so edini točki v zadnjih šestih minutah dosegli šest sekund pred koncem s črte prostih metov.

Foto: KK Sixt Primorska


Zabeležili smo izjemno pomembno zmago, zgodovinsko, prvo za Sixt Primorsko v Ligi Nova KBM za prvaka. V prvem polčasu nismo uspeli ujeti pravega ritma, to nam je uspelo šele proti koncu tekme. Pokazala se je kakovost košarkarjev Šenčurja, ki so bili izjemno konkurenčni, kljub odsotnosti treh nosilcev igre. Ob koncu tekme smo pokazal več energije, kar se je pokazalo za ključno dejavnost na poti do zmage.
                                 – Tadej Ferme, igralec KK Sixt Primorska:

Tadej Ferme je bil z 21 točkami (trojke 4:8) prvi strelec tekme. Marijan Čakarun (8 skokov, 4 podaje) in Nebojša Joksimović (5 skokov, 3 podaje, trojke 3:4) sta jih dosegla po štirinajst, pri gostih pa je imel najvišji statistični indeks Staphon Blair (14 točk, 9 skokov).

V tretjem krogu 17. marca bodo Koprčani gostovali v Domžalah, Šenčurjani pa bodo gostili zasedbo Ilirije.