DomovŠportTigri zasedli tretje mesto na močnem pripravljalnem turnirju

Tigri zasedli tretje mesto na močnem pripravljalnem turnirju

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so minuli konec tedna v italijanskem mestu Jesolo odigrali dve tekmi na izredno močnem pripravljalnem turnirju. Od primorskih “tigrov” je bila s 75:73 boljša ekipa Šibenika, z enakim rezultatom pa so bili primorski košarkarji boljši od hrvaškega Zadra in tako turnir sklenili na tretjem mestu.

Primorski košarkarji so pripravljalni turnir v italijanskem Jesolu odprli s porazom proti Šibeniku. Hrvaški prvoligaški so bili od izbrancev Jurice Golemca boljši s 75:73, “tigri” pa so tako doživeli drugi poraz v pripravljalnem obdobju pred začetkom sezone 2017/18.

Turnir v Jesolu je združil kvalitetne ekipe. Foto: KK Sixt Primorska

V soboto so nato “tigri” premagali ekipo Zadra s 75:73. Po uvodnih 20 minutah so zaostajali z 31:39, v drugem polčasu pa so se igralci Sixta Primorske razigrali in zabeležili tretjo zmago v pripravljalnem obdobju ter tako na močnem turnirju dosegli odlično tretje mesto.

Od danes z glavnim trenerjem

Priprave na naporno sezono se nadaljujejo danes, ko se bo treningom priključil tudi glavni trener moštva Jurica Golemac, ki se je skozi celotno poletje mudil na pripravah reprezentance Gruzije na EuroBasket 2017. Gruzinska reprezentanca je evropsko prvenstvo sklenila v predtekmovanju, kljub temu, da je bila vse do zadnjega kola v igri za napredovanje v izločilne boje.