DomovŠportV Koper prihajata turnir in festival rokometa

V Koper prihajata turnir in festival rokometa

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Športna agencija Eurofest d.o.o. v sodelovanju z Mestno občino Koper in Rokometno zvezo Slovenije organizira že 5. Mednarodni velikonočni rokometni turnir – KOPER HANDBALL CUP, ter tradicionalni 26. Evropski rokometni festival – Eurofest.

Organizatorji so na novinarski konferenci predstavili novosti in program letošnjih turnirjev.

Na letošnjem 5. Koper Handball Cupu, ki se bo odvijal od 30. marca do 1. aprila 2018, bo sodelovalo preko 110 ekip iz 10 držav. Lanski turnir je prav gotovo dokazal, da je Koper edinstveno mediteransko mesto, ki ponuja vrhunske pogoje za organizacijo tako množične prireditve. Tekmovalni del prireditve se odvija v osmih dvoranah v Kopru, Škofijah in Izoli. Vsi udeleženci turnirja pa bodo imeli na voljo avtobusne prevoze od dvorane do dvorane, ki jim bodo na razpolago v času tekmovanj.

Na 5. Koper Handball Cupu bodo sodelovale ekipe od mini rokometa do kadetskih selekcij.

Lanski turnir je prav gotovo dokazal, da je Koper edinstveno mediteransko mesto, ki ponuja vrhunske pogoje za organizacijo tako množične prireditve.

Čez nekaj mesecev, natančneje med 3. in 8. julijem, bodo Koper preplavili mladi rokometaši in rokometašice iz različnih evropskih in azijskih držav,  ki se bodo udeležili  tradicionalnega, 26. Evropskega rokometnega festivala. Letošnji Eurofest bo v znamenju rekordnega presežka. Ker je trenutno prijavljeno že preko 170 ekip, bodo organizatorji v kratkem “zaprli prijave”, saj je mesta samo še za okoli 20 ekip.

Na 26. Eurofestu se bodo pomerile moške in ženske ekipe v naslednjih kategorijah: člani, letnik 1998, 2001, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 (mini rokomet), 2008 (mini rokomet).  Letošnja novost bo prav gotovo rokomet na mivki na novem igrišču ob koprski promenadi.

Letošnja novost bo Eurofestov festival plesa in glasbe

Organizator želi v sodelovanju z Mestno občino Koper in drugimi lokalnimi krajevnimi skupnostmi prenesti utrip in »duh Eurofesta« še v koprsko zaledje. Izbrane krajevne skupnosti bodo gostile posamezne klube in kulturne skupine iz različnih evropskih držav, kateri bodo še dodatno popestrili Eurofestovo dogajanje. Celoten projekt temelji na želji, da mlade povezujemo in seznanjamo z različnimi kulturami in običaji.

Klubi, ki bi želeli tekmovati, se lahko še prijavijo na elektronskem naslovu info@eurofest.si