DomovŠportV Kopru se začenja Eurofest

V Kopru se začenja Eurofest

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper je zakorakal v bogato poletno prireditveno dogajanje. Jutri bodo koprske ulice preplavili mladi rokometaši in rokometašice iz 20 držav, ki se bodo potegovali za osvojitev prvih treh mest. Zaradi prireditve bo spremenjen parkirni režim na Ukmarjevem trgu.

Uradna otvoritev festivala bo v sredo, 3. julija 2019, s tradicionalno otvoritveno slovesnostjo, na kateri se bo 200 ekip sprehodilo od Titovega trga do osrednjega prizorišča na Ukmarjevem trgu. Takrat bo mesto zasedlo več kot 3.500 mladih rokometašev in rokometašic iz Francije, Češke, Švedske, Tajvana, Avstrije, Belgije, Danske, Hrvaške, Izraela, Madžarske, Norveške, Poljske, Rusije, Slovaške, Srbije, Švice, Ukrajine in Slovenije, prvič pa tudi mladi igralci in igralke iz Savdske Arabije ter Severne Makedonije. Največje število ekip prihaja iz Francije (38), Češke (24), Švedske (11) in Tajvana (10).

V šestih dneh bo na skupno devetih tekmovalnih prizoriščih odigranih več kot 700 tekem. Novost je zanimivo rokometno igrišče z novo talno podlago na Titovem trgu in Eurofestova tržnica, ki bo postavljena na ŠRC Bonifika. Letos se lahko pohvalijo tudi z zasloni LED in novimi reflektorji, ki bodo postavljeni na osrednjih prizoriščih, dve tekmi pa bodo prenašali v živo.

Visoka udeležba na festivalu dokazuje, da ima Koper za izpeljavo tako velikega in množičnega turnirja odlične pogoje, od namestitve, velikih dvoran in zunanjih igrišč do edinstvenega osrednjega igrišča ob morju.

Večerno dogajanje bo postavljeno na Ukmarjev trg, v Taverno in na Pristaniško ulico, kjer se bo odvijal pester spremljevalni program. Ta vključuje mimohod rokometnih ekip od Titovega do Ukmarjevega trga, glasbene užitke ob nastopu skupine Tequila, karaoke večer, predstavitev kraške in prleške tržnice, tradicionalni izbor miss in mister Eurofesta, kulinarični večer z Masterchef tekmovalci ter podelitev medalj najboljšim skupinam.

Zaradi prireditve bo za promet popolnoma zaprto parkirišče na Ukmarjevem trgu, in sicer od sobote, 29. junija, od 15. ure, do ponedeljka, 8. julija, do 15. ure.