DomovŠportValenčič si želi uvrstitve na četrto mesto

Valenčič si želi uvrstitve na četrto mesto

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Priprave na spomladanski del nogometne sezone so v polnem teku. Tudi na koprski Bonifiki ne počivajo. Pred nadaljevanjem tekmovanja v prvi slovenski nogometni ligi se bodo Koprčani v naslednjih dneh pomerili na prijateljskih tekmah. Da bo na koprske nogometaše potrebno resno računati, potrjujejo tudi aktivnost v zimskem prestopnem roku.

Foto: FC Luka Koper

Dejavni tudi na zimski nogometni tržnici

Vodstvo koprskega nogometnega kluba se je odločilo, da v zimskem prestopnem roku okrepi igralsko zasedbo, zato je v Koper pripeljalo štiri nove igralce. Prva okrepitev je vratar Igor Nenezić, ki je barve Kopra zastopal že v preteklosti. Izkušeni vratar, ki si je v zadnjem obdobju kruh služil pri iranskem Rah Ahanu, je sicer v slovenski prvi ligi zbral že 70 nastopov za Koper, skupno pa je na zelenice prve slovenske nogometne lige stopil že 153-krat.

Druga okrepitev je napadalec Darko Lukanović, ki bo poskrbel, da bo pred njim trepetala nasprotnikova obramba. Napadalec je izkušnje pridobival na mednarodnih zelenicah, zato bo s svojim nogometnim znanjem gotovo očaral tudi koprsko publiko.

Nova okrepitev koprske obrambe je Frane Ikić, ki se je pred prihodom v Koper kalil pri hrvaškem prvoligašu iz Reke, pred tem pa je bil eden izmed standardnih stebrov obrambe Zadra. Kot četrta okrepitev zimskega prestopnega roka na koprske zelenice prihaja 20-letni krilni napadalec Anel Topuzović, nekdanji član mlajših selekcij Črne gore, ki je pred selitvijo v Koper branil barve zagrebške Lokomotive.

S prijateljskimi tekmami do zmagovalne forme

V sklopu priprav na tekmovalni del sezone se bodo nogometaši Kopra na prijateljskih tekmah pomerili z zagrebško Lokomotivo, Vojvodino, Cibalio in beograjskim Partizanom. Na pripravljalnih tekmah bodo poskušali ujeti formo, ki jih bo pripeljala do 4. mesta v državnem prvenstvu, kar je cilj trenerja Igorja Pamića.

“Predvsem pričakujemo mir v hiši, saj se resnično želimo ukvarjati samo z nogometom in ne z zunanjimi podtikanji. Želim si pozitivnih rezultatov in finančne stabilnosti, v katero pa, glede na to, kakšne sodelavce imam okoli sebe, ne dvomim,” nam je želje pred nadaljevanjem sezone zaupal predsednik koprskega prvoligaša Valter Valenčič. *

“V tekmovalnem delu si želim uvrstitve na 4. mesto, za katerim trenutno zaostajamo le eno točko. Četrto mesto bi namreč pomenilo uvrstitev v kvalifikacije za ligo Europa,” je še dodal Valenčič.