DomovŠportVznemirjenost pred novim športno obarvanim koncem tedna narašča

Vznemirjenost pred novim športno obarvanim koncem tedna narašča

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Mnogi izmed nas smo verjetno že kar nekoliko vznemirjeni, saj odštevamo še zadnje ure v službi, preden bomo lahko ne le v mislih, ampak tudi uradno zapustili delovno mesto in se prepustili razvajati vikendu, ki je pred nami. Razlog za vznemirjenost pa je pri primorskih športnikih nekoliko drugačen. Konec tedna je namreč že tradicionalno tekmovalno obarvan, saj se nadaljujejo tekme za državno prvenstvo v različnih športnih panogah.

Ker trenutna vremenska napoved za naslednje dni dopušča tudi kakšno kapljo dežja, je lahko obisk tekem dobra izbira za aktivno preživet vikend, s tem pa bomo podprli tudi lokalne športnike in športnice.

Za vsakogar se bo nekaj našlo

Program tega vikenda prinaša pester nabor tekem, ki bo nedvomno zadovoljil še tako zahtevnega športnega navdušenca. V boj za nove točke se v soboto, 5. 11., podajajo košarkarji Sixta Primorske, ki bodo ob 18. uri gostili ekipo Hopsi iz Polzele, sosednja Izola pa bo ravno tako v soboto ob 18. uri prizorišče obalnega rokometnega derbija med RD Istrabenz plini Izola in RD Koper 2013, medtem pa se odbojkarice Luke Koper odpravljajo na gostovanje v Novo Gorico. Naslednji dan, v nedeljo, 6. 11., pa bodo vse oči uprte na koprsko Bonifiko, kjer se bo odvijala nogometna tekma za točke in čast, v goste namreč prihaja ljubljanska Olimpija.

fb kk primorska
Košarkarji Sixta Primorske v 5. krogu lige Nova KBM v soboto ob 18. uri gostijo polzelsko ekipo, s katero si delijo število zmag in porazov. Foto: TJ/KK Primorska

Nova domača tekma za košarkarje Primorske

Pri domačinih še vedno veje dobra volja in samozavest, ki izhaja iz lepe zmage nad večkratnimi državnimi prvaki iz Novega mesta. Tekma pred domačimi navijači bo prva v seriji kar devetih novembrskih tekem, od tega kar šest gostovanj. Da bi bil uvod v serijo uspešen, v klubu računajo tudi na bučno podporo s tribun, ki bo še kako dobrodošla, saj tudi Hopsi prihajajo v goste na krilih visoke zmage nad ekipo LTH Castings, ki sicer v 4 odigranih krogih še ni okusila slasti zmage.

Prenos tekme bo omogočen na www.kzs.si.

Da si boste tekmo lahko ogledali tudi iz varnega zavetja doma in udobnega naslonjača, bo omogočal spletni prenos. Povezavo lahko najdete na uradni strani kluba.

fb istrabenz plini izola
Obalni derbi bo jutri ob 18. uri v Izoli. Foto: RD Koper 2013

Rokometaši se odpravljajo po točke k sosedom iz Izole

Ne glede na to, da tekma prinaša dvoboj dveh ekip, ki sta povsem na različnih mestih lestvice, je pred nami prav gotovo rokometna poslastica. Medtem ko se Koprčani nahajajo na vrhu, Izolanom v letošnji sezoni še ni uspelo streti nasprotnikov. Kljub temu bo čar sosedskih rivalstev nedvomno tisti, ki bo jutrišnje srečanje sestavil v zanimivo in napeto celoto.

Koprčani se na sosedski derbi odpravljajo po napetem dvoboju za vrh lestvice, na katerem so s 23 : 22 premagali ekipo Dobove. Poleg težko prigarane zmage veseli tudi odnos, ki so ga prikazali Koprčani. Borbenost, nepopustljivost in medsebojno spodbujanje so tisti elementi igre, ki v tako napetih končnicah tekem odločajo o končnem zmagovalcu in še dodatno krasijo rokometno igro. Na drugi strani Izolani v tekmi vidijo predvsem možnost, da na krilih navijačev na lokalnem derbiju prekinejo niz porazov. V Izoli bo vroče, kljub temu da so zunaj že povsem jesenske temperature.

Športa ta vikend ne bo manjkalo in tudi od rezultatov naših ekip bo verjetno delno odvisno, kakšne volje se bomo v ponedeljek odpravljali v nov delovni teden. Da bi imeli kar največ razlogov za veselje, pa le družno na tribune in skupaj podprimo lokalni šport! Za koga? Za Koper! *