DomovNaši krajiW5 pripravlja kickboxerski spektakel na svetovni ravni v Areni Bonifika

W5 pripravlja kickboxerski spektakel na svetovni ravni v Areni Bonifika

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper bo v sredini septembra gostil spektakel najvišjega ranga, ki je doslej navduševal in polnil dvorane po številnih mestih Evrope. Hitro rastoče kickboxing združenje W5, ki postaja vse bolj prepoznavno in priljubljeno med ljubitelji borilnih veščin, bo poskrbelo za atraktiven dogodek v Areni Bonifika. Mednarodno tekmovanje, ki bo med 15. in 16. septembrom dvignilo temperaturo mesta, bo pozdravilo borce svetovnega formata.

Tekmovanje, poimenovano “Legends Collide”, ki se bo, kot je v svetu borilnih veščin navada, pričelo s tehtanjem dan pred uradnim pričetkom borb, bo po besedah predsednika ruskega rokoborskega združenja W5 Sergeya Chepinoge poskrbelo za pravi “show”. Za izvedbo slednjega je potrebno kar 40 ton opreme, ki bo zaslužna za izvrstno zvočno in vizualno doživetje Arene Bonifika.

Župan MOK: “Veseli nas, da ste prepoznali potencial našega mesta.”

Včeraj je predsedniku združenja W5 dobrodošlico izrazil tudi župan Mestne občine Koper, Boris Popovič. “Koper je zadnjih 15 let veliko vložil v športno infrastrukturo in veseli smo, da lahko pri nas gostimo profesionalno tekmovanje kickboxing združenja W5, je v uvodnih besedah povedal koprski župan in tako izrazil podporo organizaciji dogodka ter dodal: “Veseli nas, da ste prepoznali potencial našega mesta tako z vidika športne infrastrukture kot turizma.”

“Impresioniran sem, imate veliko spoštovanje celotne športne skupnosti W5, ker opravljate res veliko delo. Osebno sem ostal ganjen nad tem, kakšen je odnos lokalne oblasti do športa. To pomeni spoštovanje športa, ki rabi podporo tistih, ki vladajo. Šport je po mojem mnenju most med ljudmi. Sprehajal sem se po mestu in se pogovarjal z ljudmi, danes sem si ogledal športne objekte. Šport ima v Kopru osrednji pomen,” že pred časom navdušenja nad Koprom ni skrival Sergey Chepinoga.

Idejni začetnik W5 zgodbe Chepinoga, ki je med drugim izrazil veliko zadovoljstvo, da je prav Koper tisti, ki bo letos gostoval tekmovanje, je napovedal tudi velik spektakel s tehtanjem, ki bo uvod v tekmovanje in se bo dogajal dan prej v koprski Taverni.

“Hvala, da ste nam in kickboxu odprli svoja vrata. Želim si še nadaljnjega sodelovanja z vami, predvsem pa da bi to postalo tradicija,” svojih ambicij ni skrival Chepinoga in poudaril: “V Sloveniji imate veliko odličnih borcev in vesel sem, da imam čast poznati Mirana Fabjana, ki bo nastopil v glavnem dvoboju večera. Poleg njega se bosta na našem tekmovanju v družbi svetovno znanih borcev borila tudi Denis Porčič – Chorchyp in Jasmin Bečirović, ki sta prav tako zelo uspešna na tem področju.

Direktni prenos tekmovanja v kar 70 državah

Na “Legends Collide”, ki bo predvajan v približno 70 državah po celem svetu, bo sodelovalo več kot deset držav, zvrstilo pa se bo kar 14 dvobojev, ki bodo poskrbeli za nepozabno doživetje in veliko dozo adrenalina.