DomovŠportZ zmago do tretjega mesta na turnirju v Torunu

Z zmago do tretjega mesta na turnirju v Torunu

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixt Primorske mednarodni pripravljalni turnir v poljskem Torunu zaključujejo na tretjem mestu. Na zadnji tekmi memoriala, ki je posvečen mnogo prehitro preminulemu lokalnemu talentu Wojciechu Michniewiczu, so s 96:82 odpravili poljskega prvoligaša Arka Gdynio.

Za razliko od prvih dveh tekem, na katerih sta bila boljša nemški Göttingen (80:73) in domači Polski Cukier (77:60), je koprska zasedba tekmo začela z veliko bolj čvrsto igro v obrambi. Kljub temu so uvodnih 10 minut v ospredju zaključili tekmeci, ki so po trojki v zadnji sekundi – to je bil njihov peti zadetek izza polkroga iz sedmih poskusov – vodili s 24:22.

Izbranci Jurice Golemca so se v nadaljevanju še za odtenek bolj razigrali v napadu. Marjan Čakarun je s tremi zaporednimi koši začel, Tadej Ferme pa sredi 14. minute z dvema trojkama končal niz 15:3, po katerem so tigri povedli s 37:27.

Turnir je trenerju Golemcu dal veliko odgovorov. Foto: Facebook

Primorci so nato v vodstvu vztrajali vse do začetka zadnje četrtine, ko je poljsko moštvo izid poravnalo na 78. in 80. točki, vendar mu kasnejših napadov za vodstvo ni uspelo izkoristiti. Zaporedne trojke Nejca Zupana, Alena Hodžića in Fermeta ter izjemno atraktivno polaganje Čakaruna na drugi obroč pod osebno napako so Sixt Primorsko ob koncu 38. minute popeljale do vodstva s 93:80 in zmagovalec je bil odločen.

V dresu tigrov je bil na koncu z 22 točkami, kar 13 skoki in štirimi podajami prvo ime Čakarun, 18 točk je dodal Lance Harris, 17 pa ob 6 podajah Ferme. Slovenska ekipa je sicer skupaj vpisala kar 30 podaj in 40 skokov.

Tekma proti Goettingenu je postregla s precej borbenosti. Foto: Facebook

Sixt Primorska se v domovino vrača v ponedeljek, dan za tem pa bo na posebni novinarski konferenci predstavila želje in cilje v novi sezoni, predstavila novo tekmovalno opremo ter spregovorila o edinstvenem dobrodelnem sistemu prodaje sezonskih in posamičnih vstopnic v novi sezoni, v katerega se bo podala skupaj s projektom Botrstvo v Sloveniji. Golemčeve izbrance medtem do uradnega začetka sezone, katero bodo otvorili s slovenskim Superpokalom, čaka še nekaj pripravljalnih tekem. Prva že v četrtek v Zagrebu proti Ciboni.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske, je ob zaključku turnirja povedal naslednje: “Za nami sta dolga pot do Toruna in naporen turnir. Na njem smo v naši igri videli precej stvari, ki nam bodo koristile v prihodnje, ter preizkusili različne kombinacije. Rezultat tekem ni najbolj pomembna zadeva, a lepo se je posloviti od nastopov z zmago. Na Poljskem smo igrali proti kakovostnim ekipam. Videlo se je, da iz dneva v dan napredujemo in da imamo še vedno precej rezerv. Do začetka sezone bomo naredili vse, da nove fante še bolj povežemo v ekipo.”