DomovŠportZačenjajo se četrtfinalni dvoboji

Začenjajo se četrtfinalni dvoboji

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

V pokalu Spar se začenjajo četrtfinalni dvoboji. Prva tekma med Primorsko ter novomeško Krko bo odigrana danes, 15. februarja, ob 20.15 v dvorani OŠ Koper, povratna pa dan zatem na Dolenjskem.

Ekipi sta se v tej sezoni dvakrat že srečali, in sicer v ligi Nova KBM. Januarja so Primorci doma po podaljšku klonili proti Dolenjcem s 93 : 98, oktobrski dvoboj pa so v Novem mestu z 80 : 78 dobili izbranci Aleksandra Sekuliča.

Foto: KK Primorska

Krka v tej sezoni nastopa v treh tekmovanjih. V domačem prvenstvu je na čelu lestvice in nadaljuje niz zaporednih zmag (9), v ligi ABA je v zadnjem kolu izgubila proti moštvu MZT Skopje (89 : 65), v pokalu Spar pa je bila v četrtfinale uvrščena neposredno.

Primorci v boj za uvrstitev v ligo

Sixt Primorska se v domačem prvenstvu bori za uvrstitev v ligo za prvaka, v pokalu Sixt Alpe Adria je izpadla v četrtfinalu proti Helios Suns (71 : 56, 61 : 50), v pokalu Spar pa je do uvrstitve v četrtfinale premagala Postojno (114 : 32, 110 : 68), Novo Gorico mladi (107 : 49, 94 : 51), Parklje (103 : 66, 76 : 47) ter nazadnje LTH Castings (97 : 68, 82 : 74).

“Pokalno tekmovanje je specifično in dovoljuje presenečenja. Štejejo le zmage, zato bomo skušali tudi v tem krogu premagati tekmeca. Igrali bomo po najboljših močeh in če bo to dovolj za preboj na zaključni turnir, bomo zelo veseli. Bo pa potrebno tako v Kopru kot tudi v Novem mestu prikazati najboljšo možno predstavo, saj nam je žreb namenil izkušeno in zelo dobro ekipo Krke,” je pred začetkom četrtfinalnega dvoboja povedal trener tigrov Aleksander Sekulić. *