DomovArhiv1. istrski maraton

1. istrski maraton

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tekači bodo lahko izbirali med tremi progami: klasičnim maratonom (42,195 km), polmaratonom (21,098 km) in rekreativnim tekom (8,5 km). Na maraton se lahko od 1. decembra že prijavite. Začetna prijavnina za maraton in polmaraton je 25, za rekreativni tek pa 20 evrov (za prijave do konca leta 2013). Skupno število prijav je omejeno na dva tisoč udeležencev. Posebno pozornost bodo organizatorji namenili tudi Tekom generacij, kot so poimenovali otroški, družinski in medgeneracijski tek. Za slednje ne bo potrebna prijavnina. Prijave so možne do 31.3.2014.

Za Istrski maraton bo svojo besedo zastavilo osem ambasadorjev, vrhunskih športnih osebnosti iz Slovenije in sosednje Italije. Dodatna zanimivost prireditve v organizaciji Društva istrski maraton bo menjeva središča dogajanja. Istrski maraton bo namreč sprva gostil Koper (2014), sledila bo Izola (2015), nato pa še Piran (2016). Tekaške proge bodo tako vsako leto nekoliko drugačne, razkrivale bodo nove in nove razglede po slovenski Istri.

V decembru bodo pripravili tudi tiskovno konferenco, na kateri bodo predstavili še številne druge podrobnosti prireditve, tiste najpomembnejše pa so že dosegljive na spletni strani 1. Istrskega maratona www.istrski-maraton.si.

Več informacij: