DomovArhiv10 tisoč glava množica na odprtju ribiškega pristanišča

10 tisoč glava množica na odprtju ribiškega pristanišča

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem ko je MOK pred natanko tremi leti, 1. januarja 2011, slavnostno odprla povsem prenovljeno Semedelsko promenado, je na prvi dan novega leta 2014 odprla ribiškego pristanišče v Kopru, ob katerem je še dobrih trideset let od tega stala stara mestna avtobusna postaja.

Odprtje Ribiskega Pomola, Koper, 1.1.2014, foto Vojko Rotar-

Kot je že običajno, so se v Mestni občini Koper tudi pri tej naložbi potegovali za evropski denar in bili pri tem zelo uspešni, saj so kar dobro polovico, od sicer dobrih štirih milijonov evrov vredne naložbe, pokrili z evropskim denarjem. Sami so iz občinskega proračuna dodali skoraj dva milijona evrov, država pa 400 tisoč evrov.

Ob odprtju je vse prisotne, teh je bilo po prvih ocenah več kot 10 tisoč, pozdravil tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič, ki je ob tem poudaril: »Prenova ribiškega pristanišča je še ena v nizu preštevilnih pridobitev, ki smo jih v Mestni občini Koper v zadnjih enajstih letih več kot uspešno zasnovali, izpeljali ter kot obljubljeno tudi uresničili, navkljub krizi in težki finančni situaciji, v kateri se je v zadnjih nekaj letih znašla vsa država, z njo pa predvsem mi, njene državljanke in državljani.«

Za odlično vzdušje so na prireditvi poskrbeli glasbeniki Robert Vatovec Big Banda in zasedbe Orange juice, poskrbljeno je bilo tudi za pogostitev, vrhunec dogajanja pa je zaokrožil spektakularni ognjemet.

Odprtje Ribiskega Pomola, Koper, 1.1.2014, foto Vojko Rotar-1146