DomovArhiv11. tradicionalni sejem »Dnevi kmetijstva slovenske Istre«

11. tradicionalni sejem »Dnevi kmetijstva slovenske Istre«

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Glavni akterji prireditve bodo razstavljavci na stojnicah, kjer bodo predstavili svoje domače proizvode in spremljajoče aktivnosti v sklopu dogodkov in posebnih predstavitev ter ostali ponudniki, ki bodo popestrili sejemsko in obsejemsko dejavnost. K sodelovanju so organizatorji povabili ponudnike, ki se bodo v sklopu sejma predstavili s svojimi pridelki, tradicionalnimi kulinaričnimi proizvodi in njihovimi posebnostmi Istre. »Istra brez meja« bo tako še dodatno popestrila sejemsko dogajanje s ponudbo in strokovnimi predstavitvami.
Letos organizatorji pričakujejo 110 razstavljavcev, ki se bodo predstavljali na 130-ih stojnicah v sklopu dveh povezanih šotorov in spremljajočo predstavitvijo avtohtonih domačih živali na več kot 2000 m2 pokritih in zunanjih površin.
Tudi v sklopu vodenega programa se bodo predstavili ponudniki, ki sodelujejo s svojimi izdelki na stojnici in tako še bolj približali svojo ponudbo obiskovalcem sejma in dodatno promovirali svojo kmetijsko dejavnost v urbanem okolju.
V sklopu kulturnega programa bo potekala podelitev diplom »Najbolj všečne stojnice« 11. sejma. Za naziv se bodo potegovali vsi sodelujoči stojničarji. V sklopu programa bo organizator poskrbel tudi za najmlajše obiskovalce s predstavitvijo avtohtonih pasem domačih živali (istrski osel, drežniška koza, istrska ovca, krškopoljski prašič, kranjska čebela, štajerska kokoš, kraška sivka…). Obiskovalce bo pričakal tudi avtohtoni lipicanec iz Kobilarne Lipica.
Za otroke bo zanimiv tudi mini živalski park (mini koza, mini ovci, mini prašički) kjer bo tudi okrasna perutnina, nemški orjak in ovnač, golobi, prepelice, kunci, želve itd.

V soboto, 3.oktobra, bodo v dopoldanskih urah tudi kreativne otroške delavnice. Otroci bodo Izdelovali domače živali iz papirja v organizaciji Društva prijateljev mladine. Potekale pa bodo tudi različne delavnice na osrednjo temo čebelarstva, predstavitev lovskega društva, gobarjev itd.

Organizatorji pozivajo vse zainteresirane razstavljavce, da čim prej izpolnijo prijavnico, ki jo najdejo tukaj, in jo najkasneje do 28. avgusta pošljejo po pošti ali elektronski pošti.