DomovArhivMednarodna regata Capris 2015

Mednarodna regata Capris 2015

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Ob 33. obletnici delovanja Kajak kanu kluba Žusterna slednji že sedemindvajsetič pripravlja v nedeljo, 9. avgusta, od 8. ure naprej, v Žusterni pri Kopru mednarodno regato Capris 2015. Tekmovalci vseh starosti (šola kajaka, dečki/deklice, mlajši mladinci/mlajše mladinke, mladinci/mladinke, člani/članice in veterani/veteranke) se bodo pomerili v kajak sprintu (kajak in kanu na mirnih vodah).

Veslali bodo na različno dolgih progah, med kopališčem v Žusterni in ustjem Badaševice, in sicer na dolžini 200 metrov in na 500 metrov.

Tekme se bodo pričele ob 8. uri in bodo trajale predvidoma do 13. ure, ko bodo med najboljše tekmovalce razdelili kolajne, najboljši klub pa bo prejel tudi pokal Capris. Ob tem bodo najboljši prejeli tudi nagrade pokroviteljev Zavarovalnice Adriatic Slovenica, Zdravstvene zavarovalnice Triglav, Zavarovalnice Vzajemna, Banke Koper in drugih. Dogodek so gmotno podprli: Mestna občina Koper, Komunala Koper in Banka Koper, za domače sadje in zelenjavo pa bo poskrbela Kmetijska zadruga Agraria iz Kopra.
Organizatorji pričakujejo udeležbo predvidoma 150 tekmovalcev in tekmovalk iz slovenskih klubov, iz Hrvaške, Italije, Madžarske, Srbije, Bosne in Hercegovine, Črne gore in Makedonije.