DomovArhivKomunala Koper odkupila 16,9 % delež Primorskih novic

Komunala Koper odkupila 16,9 % delež Primorskih novic

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V Komunali Koper so glede nakupa pojasnili, da so se potegovalu za nakup poslovnega deleža družbe Primorje d. d. – v stečaju, ki predstavlja 16,9149 % osnovnega kapitala v družbi Primorske novice, d.o.o. Koper, s.r.l. Capodistria,  ker je ta družba izdajatelj časopisa Primorske novice, ki je dnevnik s pretežno lokalnimi vsebinami in gradnik vrednot prebivalcev v našem okolju.

Časopis z dolgoletno tradicijo v lokalnem okolju ima velik pomen za obveščenost javnosti in ne nazadnje tudi za razvoj gospodarskih in drugih dejavnosti ter za razvoj in prepoznavnost našega lokalnega okolja kot celote, so še dejali v Komunali Koper in dodali, da z lastništvom želijo družbi Primorske novice zagotoviti transparentno, javno in dolgoročno stabilno lastništvo, ki bo omogočilo nadaljnji razvoj neodvisne regijske založniške dejavnosti.
DražbaPrimorje_11112015_fotoVojkoRotar-8522„Namen naložbe ni zgolj ustvarjanje dobička, ampak bi kot javno podjetje na prvo mesto postavili javni interes in šele nato dobiček oz. stabilno poslovanje. Namen je torej zagotovitev dolgoročno finančno vzdržnega in stabilnega poslovanja družbe Primorske novice, kar bo ne nazadnje imelo pozitivne učinke na zaposlene, da niso stalno obremenjeni in pod pritiskom lastnikov,“ je dejal v. d. direktorja Komunale Koper Gašpar Gašpar Mišič glede izraženega interesa za nakup poslovnega deleža Primorja v družbi Primorske novice.