DomovArhivProdali šestino nepremičnin

Prodali šestino nepremičnin

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Med 30 nepremičninami z dražbe jih je Mestna občina Koper danes, 12. novembra, prodala šestino. Čeprav zanimanja za prostore v Ulici 15. maja, ocenjene na 1,4 milijona evrov, v katerih je donedavnega gostovala koprska policijska uprava ni bilo, pa je občina skupno iztržila nekaj več kot 357 tisoč evrov.

Med drugim so danes Stanislavi Varmuž in Juretu Tušku za nekaj več kot 165 tisoč evrov prodali prostore na Tomšičevi ulici, kjer opravljata dejavnost fizioterapije oziroma osteopatije. Za 24,4 tisoč evrov so prodali tudi dotrajano stanovanjsko stavbo v Marezigah, za 115 tisoč evrov pa tudi eno od parcel nad Dolinsko, kjer je predvidena stanovanjska gradnja. Kupil jo je Duško Topič, med drugim pa je Željko Kokolj za 45 tisoč evrov kupil 507 kvadratnih metrov veliko parcelo v Zg. Škofijah.

Mestna občina Koper pa je objavila tudi javni razpis za oddajo ponudb za najem poslovnih prostorov. Rok za oddajo ponudb je 16. novembra. Med osmimi poslovnimi prostori so na seznamu tudi tri pisarne na Gortanovem trgu 15, nekdanja Istranka, kjer je zadnja leta deloval Ziraldo cafe v Bošadragi, nekdanji frizerski salon v Beblerjevi ulici, prostori za trgovinico v Čevljarski 30 ter na Gortanovem trgu 4 (bivši Slam) ter prostori nekdanje bencinske črpalke na Škofijah. Slednji naj bi bili namenjeni za dejavnost društva oziroma za drugo mirno storitveno dejavnost, izklicna mesečna najemnina pa je 150 evrov.

Prispele ponudbe bodo javno odprli prihodnji četrtek, 19. novembra, ob 10. uri, v spodnji sejni sobi na Verdijevi 10, razpisna dokumentacija pa je na vpogled na spletni strani Mestne občine Koper.