DomovArhiv20. maja vsi na koprski stadion

20. maja vsi na koprski stadion

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

20. maja ob 20.30 bo koprska Bonifika gostila tekmo finala Pokala Slovenije med FC Luka Koper in NK Celjem – to je odlična priložnost za Koprčane, da “rešijo” letošnjo sezono, za katero so že vsi mislili, da je izgubljena.

Tekmeca sta se v finalu pokalnega tekmovanja nazadnje pomerila pred dobrimi desetimi leti, ko je tedanji Anet Koper po streljanju enajstmetrovk premagal CMC Publikum, s tem pa osvojil prvi izmed dveh pokalnih lovorik. Rumeno modri so namreč le leto kasneje uspeh ponovili, le da je v Areni Petrol tedaj padel Maribor, ki so ga rumeno-modri premagali z 1:0.

Naključje predhodnega izbora Bonifike za prizorišče finalnega obračuna je hotelo, da se bodo kanarčki na tej tekmi lahko počutili kot doma, a vse bo seveda odvisno od tega, kako glasna bo njihova podpora s tribun. Celjani so namreč že napovedali prihod večjega števil, ne le nogometnih, temveč tudi rokometnih navijačev, ki so v mestu ob Savinji znani kot glasni in neumorni. Zaradi tega bo še kako pomembno, so prepričani v taboru Luke Koper, da je na tribunah domačih privržencev čim več. Žal pa ima organizacijske vajeti, prodajo vstopnic in celoten program v rokah Nogometna zveza Slovenije, ki je dejanski gostitelj srečanja, zaradi česar kakšnih posebnih olajšav pri nakupu dragocenih lističev koprsko občinstvo ne bo imelo. V FC Kopru so za zaposlene pri glavnem pokrovitelju kluba, družbi Luka Koper d.d., vendarle  uspeli izboriti 50 % znižanje, ki ga bodo lahko pri nakupu  uveljavili z dokazilom, oz. luško službeno identifikacijsko kartico.

Z združenimi močmi lahko domači nogometaši premagajo Celje – zatorej vsi vabljeni na koprsko Bonifiko, kjer bomo skupaj navijali za naše kanarčke. V tretje gre rado, pravijo, in Luka Koper meri prav na tretjo pokalno lovoriko.