DomovArhiv50. jubilej Zveze kulturnih društev MOK

50. jubilej Zveze kulturnih društev MOK

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Letošnjo 50. obletnico delovanja Zveze kulturnih društev koprske občine so zaznamovale številne prireditve in aktivnosti, ki so se vrstile čez vse leto, poseben poudarek pa so na zvezi dali prav sklepni prireditvi, ki je v Gledališče Koper privabila številne ljubitelje kulture in druge. Ti so lahko uživali v dvournem kulturno bogatem programu v okviru katerega so poleg mladih igralcev Kulturnega društva Domovina Osp nastopili tudi številni gostje. Šavrini in anka Šavrinke, KD Mandrač ter pevci otroškega pevskega zbora OŠ Koper, ženskega pevskega zbora  Korala, mešanega pevskega zbora Obalca,  KD Lovski pevski zbor in tudi APZ (Akademskega pevskega zbora) UP so pod taktirko režiserke programa Edite Frančeškin na odru pričarali pestro vzdušje in tako znova dokazali, kako močno podkovano je področje ljubiteljske kulture na naših tleh.

Ob tej priložnosti so podelili tudi zlati plaketi za dosedanje delo Andreju Vilharju, stebru kulturnega življenja v Hrvatinih, in Ambrožu Čopiju, skladatelju, zborovodji ter glasbenemu pedagogu.

Slavnostnega dogodka v koprskem hramu kulture, ki ga je zaznamoval predvsem bogat kulturni program, se je v imenu Mestne občine Koper udeležil podžupan Peter Bolčič, ki je številčno občinstvo na kratko nagovoril. Poudaril je pomen vlaganja v kulturo in kulturne dejavnosti in dodal, da pri tem ne smemo pozabiti na ljubiteljsko kulturo, ki je ključna za ohranjanje naše lastne kulturne identitete, naših običajev, navad in značilnosti.