DomovArhiv9. Luka Koper Junior Open

9. Luka Koper Junior Open

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Teniški klub Koper že deveto leto zapored organizira izjemno močan in danes zelo priljubljen Luka Koper Junior Open od 10-12 let, katerega se udeležuje preko 300 mladih teniških upov iz dvajsetih držav. Turnir je postal stalnica v koledarju Evropske teniške zveze in velja za enega najmočnejših in naj prestižnejših turnirjev do 12 let v Evropi.

“Veseli nas, da je naš turnir postal zelo prepoznaven tako pri nas, kot tudi drugje po svetu. Prav tako smo ponosni, da so ga za svojega vzeli tudi naši zvesti pokrovitelji,” nam je povedal Aleksandar Živin, predsednik TK Koper, ki je bil 11 let trener Koprčanke Andreje Klepač, ki si je z igranjem in zmagami na podobnih turnirjih utirala pot med danes najboljše igralke na svetu.

Po besedah strokovnjakov lahko koprski turnir postane prelomnica za marsikaterega mladega teniškega upa, ki se želi podati na zahtevno profesionalno teniško pot. Ker pa se v klubu vendarle zavedajo, da se le redkim uspe kasneje prebiti med najboljše na svetu, so poskrbeli za zanimiv družabni del, seveda pa ne bodo manjkali turnirji v igri dvojic, tolažilni turnir in turnir v mešanih dvojicah, ki je posebnost koprskega in turnirjev za Grand Slam.

Za še mlajše udeležence bodo organizirali dva turnirja Luka Koper Junior Open do 11 (eden je bil že minulo nedeljo celo z mednarodno udeležbo), potem Luka Koper Junior Open do 10 let ter turnirja v midi in mini tenisu. Takoj po finalnih obračunih posameznikov, ki bosta na sporedu v soboto 28.maja, pa se bo začelo še državno prvenstvo do 14 let, ki bo na Bonifiki na sporedu prvič v zgodovini. Nastopilo bo preko 130 igralcev in igralk iz vseh slovenskih klubov, ki se bodo potegovali za državne naslove posamezno in v dvojicah. Na vse turnirje se je prijavilo tudi številno slovensko zastopstvo, med njimi tudi najboljši igralci in igralke iz primorske regije, ki bodo lahko kar na domačih tleh skušali opozoriti na svoj talent.