DomovArhivBonifika spet gosti finale pokala – Štulac najboljši v zadnjem krogu

Bonifika spet gosti finale pokala – Štulac najboljši v zadnjem krogu

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi letos bo koprska zelenica gostila finalni obračun za naslov nogometnega prvaka, v katerem bosta srečo iskala letošnji osmoljenec NK Maribor in ekipa Celja, ki je še ne sredini sezone zasedala zadnje mesto na lestvici slovenske prve lige. Sedaj se celjski Grofi borijo za laskavi naziv, finale pa jim pomeni tudi vstopnico v ligo Evropa, Mariborčani pa bodo na Bonifiki iskali tolažbo, saj so morali letos v ligi priznati premoč Ljubljančanom.

pokal_slo_tiskovka_tavares_vrhovec_milanic_pevnik

Bonifika bo poleg tega jutri gostila tudi finale mladinskega pokala, v katerem se bosta pomerila Maribor in domači Koper. Tekma bo v Kopru, ob 16. uri, ob 18. uri pa ji bo sledil še ženski finale med Radomljami in Pomurjem.

Nogometno dogajanje bo prineslo tudi nekaj sprememb v parkirnem režimu, in sicer parkirišča ob stadionu Bonifika bo jutri, 25. maja med 6. in 23. uro, zaprto.  V koprski občinski upravi naprošajo vse uporabnike, da v tem času uporabijo druga urejena prosta parkirišča v Mestni občini Koper.

Bonifika foto

Ekipa objavlja intervju z Leom Štulcem

Medtem ko se Bonifika pripravlja na finale pokala, mediji še kar ne morejo pozabiti na nedvomno najbolj zanimiv obračun zadnjega kroga – tekmo med Koprom in Zavrčem, ki jo je z mojstrskim zadetkom zaznamoval mladi koprski nogometaš Leo Štulac.

 

Prav Štulac, strelec odločilnega zadetka na tekmi med Koprom in Zavrčem, je namreč igralec 36. kroga. V enajsterici najboljših  po izboru športnega dnevnika Ekipa se je poleg njega znašel tudi koprski strateg Milan Obradović.

»Odločilna je bila individualna kakovost. Oziroma trenutek navdiha Lea Štulca, mladi reprezentant je v končnici prvega polčasa mojstrsko zadel iz prostega strela in poskrbel za veselje na Bonifiki,« so zapisali v današnji izdaji časnika Ekipa. Z mladim nogometnim upom doma sicer iz Izole so se pogovarjali  predvsem o zadnji tekmi, ekipi FC Luka Koper in odnosih ter nenazadnje o dogajanju v koprskem klubu.

Koprčani ostajajo v prvi ligi, mesto v elitni nogometni družbi so si zagotovili z zadetkom in zmago na zadnjem srečanju z Zavrčem na domači Bonifiki, pa tudi z dobro in uigrano predstavo zadnjih nekaj krogov. »Veseli nas spoznanje, da smo v nekaj zadnjih krogih pokazali pravšnji značaj in pokazali lastnosti prave ekipe. Ko je bilo najtežje, smo stopili skupaj. S soigralci smo se še bolj povezali, nenehno smo pomagali drug drugemu in na ta način dosegli namen,« je povedal Štulac, ki se je na široko razgovoril o zadnji preizkušnji na domači zelenici, kot tudi o tem, da se kot ekipa niso obremenjevali z domnevnimi aferami, ki so jih nekateri mediji javno objavljali v povezavi z vodstvom koprskega kluba.

Več si preberite tukaj:

leo2