DomovArhivAli je odstopila napačna Alenka?

Ali je odstopila napačna Alenka?

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Odstop ministrice za zdravje Alenke Trop Skaza je še en v nizu dogodkov, ki kažejo popoln kaos v Sloveniji. Imamo Vlado, ki se ni sposobna spopasti z izzivi pred našo državo in našim gospodarstvom. Imamo Vlado, kjer se ministri menjajo hitreje, kot so se menjali igralci v nogometni reprezentanci Jugoslavije pod vodstvom Todorja Veselinovića. Skratka, imamo popolno zmedo.

V Kopru že dolgo opozarjamo na vrsto nesmiselnih ukrepov vlade Alenke Bratušek, na vrsto popolnih neumnosti. Namesto, da bi se vlada trudila pomagati tistim, ki imajo pozitivne projekte, jih duši. Namesto da bi spodbujali tako domače kot tuje investicije, postavljajo nove in nove ovire.

V čem je problem? Ekipa, ki vodi našo državo sodi v tretjo politično ligo. Ta ekipa ni zmagala na volitvah, zgodila se je naključno, ker sta bila oba zmagovalca volitev iz igre odstranjena za zeleno mizo. Alenka Bratušek na volitvah ne bi šla niti čez volilni prag, kaj šele da bi dobila zaupanje ljudi za vodenje države. A jo vseeno vodi.

In prav v nesposobni ekipi, ki ji ne bi zaupal niti vodenja hišnega sveta, kaj šele države, je problem. In rešitev je dokaj enostavna. Odstopiti mora ta prava Alenka in čim prej mora zaupanje za vodenje države ponovno podeliti ljudstvo na volitvah.

Ali bo potem kaj boljše? Vsekakor bomo dobili vlado z večjo legitimnostjo, ki bo mandat za vodenje države dobila na volitvah in ne v zakulisnih igricah. Vsekakor bo dinamika prinesla spremembe. In prav to je nujno. Kakršnekoli spremembe, ki bodo presekalo to agonijo, ki smo ji priča zadnje leto.