DomovArhivAluminij klonil na razgreti Bonifiki

Aluminij klonil na razgreti Bonifiki

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kljub temu, da so prve minute srečanja med ekipama FC Luka Koper in NK Aluminij dale slutiti, da bo igra tokrat bolj umirjena, temu ni bilo tako. Že v uvodnih minutah prvega polčasa se je namreč povsem razigral Joel Valencia, ki je ves prvi polčas blestel v hitrih akcijah, preigravanjih in protinapadih, a žal brez željenega zadetka.

DSC_1158

Domače moštvo je prvič resno zapretilo v 10. minuti, ko je z močnim strelom poskušal Zlatan Muslimović, a je vratar Aluminija Luka Janžekovič strel ubranil. Koprčani se niso predali, takoj zatem je tako dvakrat zapored poskušal Ruben Belima, nakar so se prebudili tudi gostje iz Kidričevega. Prvi protinapad jim je preprečil odlični Nicolas Leandro Teijo, nakar je strel Roberta Kureža ubranil spretni Vasja Simčič. V 16. minuti je ponovno poskušal Valencia, po lepem predložku Belime je poskušal z močnim strelom, a je meril previsoko.

Podobno je bilo tudi v 21. minuti, ko je prav tako Belima mojstrsko podal v kazenski prostor Aluminija, kjer žoge z glavo ni mogel prestreči Muslimovič, Valencia pa je bil nespreten pri ustavljanju žoge in je tako zapravil priložnost za vodstvo Kopra. Valencia se ni vdal in je vnovič poskušal v 25. minuti, v 28. minuti pa bi se lahko med strelce vpisal Senijad Ibričić, vendar priložnosti za strel proti vratom Aluminija žal ni izkoristil. Koprčani so tudi v izteku prvega polčasa pritiskali proti golu Aluminija, vendar je ostal rezultat tudi ob polčasu nespremenjen 0:0.

Koprčani so tudi v drugi polčas vstopili borbeno, dobro uigrana naveza Belima – Valencia – Muslimović je že v prvih minutah pokazala nekaj lepih priložnosti. V 51. minuti je Muslimović poskušal z glavo, a je bil pri tem nenatančen, prav tako mu ni uspelo zadeti v lepih akciji v 58. minuti. Po menjavi Valencie je v igro stopil Matej Pučko, ki je že takoj v 62. minuti poskušal s strelom na gol, a je meril mimo vrat, takoj za njim se je z lepim udarcem izkazal tudi Ruben Belima, a mu je vratar Janžekovič strel ubranil. Kozlički so tudi v naslednjih minutah vztrajali v kazenskem prostoru gostujoče ekipe, po podaji Horvata je tako v 68. minuti poskušal Belima, a je streljal čez vrata, rezultat je ostal nespremenjen. Nato so se nekoliko predramili tudi Kidričani, ki so s strelom Lovra Bizjaka v 73. minuti poskušali priti do vodstva, a je bil koprski branilec vrat na svojem mestu. In že je bil na potezi Koper. Razigrani Matej Pučko je v 77. minuti zapretil kar dvakrat, prvič je žoga zadela obrambo Aluminija, nato pa je podal proti Krivičiću, ki pa z nizkim strelom ni uspel premagati vratarja Janžekoviča.

 

DSC_1226
Veselje Štromajerja ob zadetku, s katerim je Koper povedel z 1:0.

Je pa zato bil uspešen Jaka Štromajer, ki je v 82. minuti izkoristil lepo priložnost in koprsko moštvo popeljal v vodstvo. Do konca srečanja sta tako Koper kot tudi Aluminij poskušala, vendar do zadetka ni prišlo.

Koper si je z zmago zasluženo priigral prve tri točke nove sezone, gledalci pa si bodo tekmo zapomnili tudi po velikem številu rumenih kartonov, tudi povsem neutemeljenih, še posebej na strani Kopra. Rumeni karton so na strani FC Luka Koper prejeli Senijad Ibričić, Gregor Sikošek, Ivor Horvat in tudi branilec Toni Datković.

* Stadion Bonifika, gledalcev 400, sodniki: Bukovec (Lendava), Kordež (Ljubljana) in Smej (Fokovci).
* Strelec: 1:0 Štromajer (83.).
* Luka Koper: Simčič, Horvat, Gregov, Datković, Sikošek, Krivičić, Teijo, Belima (od 86. Andrejašič), Ibričić (od 65. Štromajer), Valencia (od 55. Pučko), Muslimović.
* Aluminij: Janžeković, Jakšič, Turkalj, Zeba, Vezjak, Vrbanec, Krljanović, Rogina, T. Petrović (od 61. Brodnjak), Bizjak, Kurež (od 79. D. Petrović).
* Rumeni kartoni: Ibričić, Sikošek, Horvat, Datković, Simčič; Bizjak, Krljanović.

Save

Save

Save