DomovArhivV pričakovanju Rumene noči

V pričakovanju Rumene noči

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tako bo v štirih dneh, od četrtka, 28. julija do nedelje, 31. julija, na več prizoriščih po Kopru poskrbljeno za zabaven program za vse okuse in raznoliko kulinariko.
Kot nam je povedal organizator prireditve Danijel Koradin iz Koda Events, se bo osrednje dogajanje odvijalo na več prizoriščih po Kopru. Tako se bo v posebno prizorišče spremenil Hlavatyjev park ob koprski tržnici, med tradicionalnimi prizorišči dogajanja pa ostajajo Ukmarjev trg, Carpacciov trg, trg pri Kapitaniji in Titov trg ter Semedelska promenada.

V program Rumene noči so namreč vključili tudi pester športni program, ki je od minulega tedna dalje zaživel v Kopru pod skupni imenom Active Koper. Vsi, ki se navdušujejo nad športnimi aktivnostmi v vodi, se bodo tako lahko tudi v času Rumene noči oziroma v soboto in nedeljo med 8. in 21. uro preizkušali v potapljanju, surfanju, supanju, kajtanju in drugih užitkih na vodi. Letošnja novost Rumene noči pa bo tudi musical na vodi, ki ga bodo člani kluba sinhronega plavanja uprizorili v petek, ob 22. uri.

Za prijetno počutje in zabavo pa bodo poskrbeli z raznimi koncerti in nastopi različnih uveljavljenih glasbenikov. Naj izpostavimo le nekatere. V petek bodo denimo na Ukmarjevem trgu nastopili Orange juice in Kingston, v soboto na Titovem trgu Sixtynine, Pero Lovšin in Španski borci, v nedeljo pa na Ukmarjevem trgu Platana, Tulio Furlanič in Marino Legovič.
Na svoj račun bodo prišli tudi najmlajši obiskovalci Rumene noči, saj bo vsak dan poskrbljeno tudi za otroški program, na parkirišču za taksiste ob koprski tržnici pa se bodo mladi nadobudneži lahko zabavali tudi v luna parku. Manjkal ne bo niti ognjemet, ki bo na sporedu v soboto ob polnoči. Prav tako bo poskrbljeno za raznoliko kulinariko.

Zaradi prireditve bodo od četrtka, 28. julija, do nedelje, 31. julija, popolne zapore prometa na odseku Pristaniške ulice, od križišča s Piransko cesto, do križišča z Belvederjem, prav tako bo zaprto javno parkirišče na Ukmarjevem trgu, in sicer od 27. julija od 6. ure zjutraj do 1. avgusta do 12. ure.

Več o prireditvi Rumena noč nam je povedal njen organizator Danijel Koradin iz Koda Events.