DomovArhivAnkarančani pozor, gre za prevaro!

Ankarančani pozor, gre za prevaro!

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Letaki, katere krasita občinski grb Mestne občine Koper, logotip stranke Koper je naš ter fotografije Anta Guberca, ki naj bi bil nosilec liste Ankaran je naš, predsednika stranke Koper je naš in stranke Ankaran je naš Borisa Popoviča ter županskega kandidata Ankarana Gašparja Gašparja Mišiča, prebivalce Ankarana vabijo, da se pridružijo kot kandidati za svetnike v Ankaranu, poleg tega jih nagovarjajo tudi, da bi na upravni enoti podpisali soglasje za bivanje večjemu številu oseb, ki bi le za čas lokalnih volitev v Ankaranu potrebovali uradno prijavljeno stalno prebivališče. A to še ni vse, letak na hrbtni strani vsebuje tudi ponaredek uradnega občinskega dokumenta, pod katerim naj bi bil podpisan župan Boris Popovič, katerega naj bi pripravil občinski urad za splošne zadeve in kateri naj bi bil sprejet 23.6. 2014.

 

V Mestni občini Koper prebivalcem KS Ankaran, pa tudi širši javnosti sporočamo, da gre očitno za zlonamerno potegavščino. Ugotavljamo, da so avtorji letaka protizakonito in v nasprotju z določili občinskega Odloka o grbu, znaku, zastavi in drugih elementih celostne podobe Mestne občine Koper na letaku uporabili grb Mestne občine Koper, prav tako so na hrbtni strani letaka ponaredili uraden občinski dokument.

Mestna občina Koper je zaradi očitnega kršenja Zakona o volilni in referendumski kampanji že podala prijavo na Inšpektorat za notranje zadeve in o tem obvestila tudi policijo, tožilstvo, Informacijskega pooblaščenca in Komisijo za preprečevanje korupcije.

Župan Boris Popovič je današnji dogodek komentiral z besedami: »Res ste bogi in to dokazujete že vsa ta leta, vaš šef pa je prešel od junaka do bedaka še precej prej kot sem sam predvideval«.

Oglasil se je tudi Gašpar Gašpar Mišič, ki je dejal, da “očitno za to akcijo stojijo tisti samooklicani vladarji Ankarana, ki že vrsto let zavirajo razvoj Ankarana, a zdaj očitno več niso tako sigurni vase in zato, namesto, da bi svojo energijo uporabili za dobrobit krajank in krajanov Ankarana, zdaj ustvarjajo umetnega sovražnika po načelu »skregaj in vladaj«. Takšno ravnanje osebno obsojan, saj sem prepričan, da tudi, če bi občina Ankaran dejansko zaživela, bi ta morala biti prijateljska v odnosu do Mestne občine Koper, saj so nenazadnje prebivalci Ankarana in Kopra povezani po sorodstvenih ali prijateljskih vezeh. Naš namen nikakor ni skregati ljudi, temveč delovati vedno in edino v dobrobit naših občank in občanov«.