DomovArhivNovo gasilsko vozilo za PGD Dol

Novo gasilsko vozilo za PGD Dol

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Ključe sodobnega terenskega gasilskega vozila je sinoči v Dolu poveljniku PGD Dol Urošu Šavronu izročil podžupan Mestne občine Koper Danijel Cep. Mestna občina Koper je namreč v večjem deležu financirala nakup vozila iz sredstev požarnega sklada, razliko pa sta pokrila Uprava RS za zaščito in reševanje iz t.i. »programa Kras«in gasilsko društvo samo.

Prostovoljno gasilsko društvo Dol deluje na najbolj požarno ogroženem območju Mestne občine Koper, kjer vsako leto, še zlasti v sušnih obdobjih, beležijo požare ob železniški progi. Letno imajo med 20 in 40 intervencij, novo vozilo pa bo prav gotovo pripomoglo k njihovemu še boljšemu delovanju.

photo

Vozilo je namreč narejeno na podvozju Land Rover Defender, gre za terensko vozilo, ki je prilagojeno zahtevnemu terenu in potrebam gasilskega društva.

Sinočnjega dogodka v Dolu so se udeležili tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič, ki si je tudi sam ogledal novo gasilsko vozilo in se ob tej priložnosti srečal z domačini in predstavniki domačega gasilskega društva, podžupan Peter Bolčič in direktor Komunale Koper Gašpar Gašpar Mišič.

photo (2)