DomovArhivAnkaranska vpadnica: Tovornjaki spet povzročali zastoje v prometu

Ankaranska vpadnica: Tovornjaki spet povzročali zastoje v prometu

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Dan po prazniku, poln kamionski terminal, omejitve na slovenskih železnicah in tudi tiha stavka policistov pa so botrovali, da občinski redarji že od jutra delajo nemogoče. Kot pravi Valter Andrejašič, operativni vodja koprskih redarjev, si ti prizadevajo, da bi na Ankaranski vpadnici sprostili vsaj en pas proti Kopru in tako omogočili nemoten prehod avtomobilov v center mesta.

Sredi dopoldneva smo na krožišču na območju Sermina opazili tudi policijsko patruljo, ki je iz prometa izločala tovornjake in jih preusmerjala na območje obrtne cone, vendar to ni bilo dovolj, saj bi morali tovornjake, kot se je to že zgodilo v preteklosti, preusmeriti že veliko prej, celo na Kozini.

Današnja slika pa ni osamljen primer, podobnih prometnih zastojev smo bili deležni tudi minuli teden, v popoldanskih urah, ko so prav na območju Ankaranske vpadnice proti Luki Koper in v smeri proti Bertokom, zaradi prevelikega števila tovornjakov morali ukrepati Občinski redarji.

V Mestni občini Koper se nadejamo, da bo težav dokončno konec z novim vhodom v Luko Koper in dograditvijo bertoške vpadnice, s čimer bi povsem razbremenili Ankaransko vpadnico in središče mesta Koper. Prav na to temo so se minuli teden v Ljubljani sestali predstavniki pristojnega ministrstva, Dars-a in Mestne občine Koper, ki naj bi že v kratkem dokončno uskladili in podpisali dogovor ter tako prižgali zeleno luč za začetek gradnje novega vhoda v koprsko pristanišče in dodatnega voznega pasu med Bertoki in krožiščem pri Ankaranski vpadnici.