DomovArhivFC Koper z novim grbom

FC Koper z novim grbom

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Nov statut društva predvideva zgolj spremembe na področju odločanja o celostni grafični podobi koprskega prvoligaša, torej grbu, ki so ga sicer danes, v povsem prenovljeni obliki, tudi predstavili članom skupščine in javnosti ter medijem. In čeprav se na prvi pogled ta povsem razlikuje od prejšnjega grba, z modernim dizajnom in visoko sporočilnostjo, je ohranil kar nekaj značilnosti, ki so jih imeli že njegovi predhodniki.

Predvsem barve, ki kljub nekoliko nežnejšim odtenkom še vedno ostajajo barve, ki od nekdaj zastopajo mesto Koper (torej rumena in modra) in letnica nastanka kluba, s katero želi novo vodstvo pokazati, da spoštuje tradicijo kluba in da je nanjo še kako ponosno. Popolna novost pa je kozel, ki simbolizira mesto Koper, koza je namreč globoko zasidrana v zgodovino tega mesta in je prav zato poleg sonca tudi eden njenih glavnih simbolov. Prav tako pomembna pa je tudi borbena drža kozla, ki nakazuje na napadalnost, bojevitost in požrtvovalnost tako vodstva kot tudi same ekipe koprskega prvoligaša.

Spremembe statuta, kot tudi nova celostna grafična podoba FC Koper, je bila sprejeta soglasno, predvsem pa z velikim odobravanjem tudi prvega moža koprske občine Borisa Popoviča, ki je za eKoper pojasnil, zakaj so se odločili za spremembe in kaj te napovedujejo.