DomovArhivAurora prvič na obisku

Aurora prvič na obisku

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

270-metrska bela lepotica v lasti ladjarja P&O Cruises je v naše mesto prispela že v zgodnjih jutranjih urah. Kot večina ladij, ki obiščejo Koper, je tudi Aurora k nam priplula iz Benetk. Ladja s 1800 potniki in približno 800 člani posadke se bo v mestu zadržala do popoldanskih ur, nato pa bo odplula proti Dubrovniku in naprej proti Krfu ter Gibraltarju, od koder se bo vrnila nazaj proti začetnemu Sauthamptonu.

Ker je današnji obisk Aurore prvi v Kopru, so se predstavniki Mestne občine Koper, na čelu s podžupanom Petrom Bolčičem in Luke Koper udeležili sprejema pri kapitanu Angelu Vagu, s katerim so izmenjali nekaj besed, mu predstavili naše mesto, ki so ga opisali kot izjemno čisto, gostoljubno in prijazno mesto ter mu ob tej priložnosti v znak dobrodošlice izročili spominsko plaketo. Ladja Aurora bo v Koper letos prispela še trikrat, njena sestrska ladja Oriana pa dvakrat.

Sicer pa bo v Kopru znova živahno že to soboto, ko bosta v Koper prispeli kar dve potniški ladji, in sicer ladja Celebrity Constellation in ladja Thomson Celebration.  Letošnja sezona prihodov potniških ladij se bo zaključila novembra, skupno pa nas bo obiskalo predvidoma 50 potniških ladij s 60 tisoč potniki in pripadajočimi člani posadke.