DomovArhivZ nožem nad redarja

Z nožem nad redarja

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V Občinskem inšpektoratu Mestne občine Koper so zgroženi, redarja pa sta pretresena, saj sta napad doživela v sklopu povsem običajnega dela na terenu.

Zaposlena v mestnem redarstvu sta v dopoldanskih urah prejela anonimno prijavo, da je na Vojkovem nabrežju parkiranih več vozil brez dovolilnice za parkiranje. Na ogledu sta ugotovila, da to drži, zato sta izpisala nekaj glob . Nato sta se odpravila do redarskega avtomobila, ko sta za seboj zaslišala kričanje neznanega moškega z besedami: “Pizda vam materina redarska, kaj ste prišli sem delat, gamad pokvarjena”. Med kričanjem se jima je moški približeval in z roko nakazoval udarce. Čeprav se jima je sprva zdelo, da sta ga uspela umiriti, se jima je moški kasneje, na drugi lokaciji (na avtobusni postaji pred Banko Koper), spet približal, tokrat z velikim kuhinjskim nožem v roki. Z njim je zamahnil proti enemu redarju, na srečo pa ga je zaradi opozorilnega krika kolega in hitre reakcije le-tega, zgrešil. »Moški me je očitno napadel z namenom, da me poškoduje, saj je z nožem že zamahnil proti meni in prepričan sem, da bi me zadel, če v tistem trenutku zaradi glasnega kolegovega krika ne bi odskočil«, je povedal napadeni redar. Napadalec je po neuspelem poskusu napada zbežal. Pretresena redarja sta takoj poklicala policijo na številko 113. Napadalca so policisti izsledili med begom na Semedelskem mostu in ga aretirali.

V Mestni občini Koper smo zgroženi, da je do napada na občinske redarje prišlo med rednim opravljanjem dela in to je še en dokaz več, kako sta policijska in redarska služba, ki v Kopru odlično sodelujeta, izpostavljeni tudi povsem nepričakovanim reakcijam posameznikov.

Dogodek obžaluje tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič, ki je ob tem povedal: »Koper slovi kot zelo čisto, urejeno in varno mesto. Do tega smo prišli z nemalo odrekanja, tako s strani Mestne občine Koper kot tudi Policijske postaje Koper, in taki izjemni dogodki kot je bil današnji, nas ne bodo odvrnili od zagotavljanja največje možne varnosti za vse naše občanke in občane, kakor tudi za vse obiskovalce. To je naše skupno poslanstvo in z vso odgovornostjo in resnostjo ga bomo uresničevali še naprej. Zahvaljujem se obema redarjema, ki sta bila neposredno vpletena v ta neljubi dogodek in jima v svojem in v imenu Mestne občine Koper izražam vso podporo pri njunem delu. Obenem se zahvaljujem tudi vsem ostalim inšpektorjem in redarjem Mestne občine Koper in seveda policistom PP Koper, ki so svoje delo zelo hitro in uspešno opravili in tako še enkrat dokazali, da se na njih lahko zanesemo.«