DomovArhivBerlinska lepotica naznanila uspešno in dolgo sezono potniških ladij

Berlinska lepotica naznanila uspešno in dolgo sezono potniških ladij

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Da bo letošnja sezona prihodov potniških ladij druga najbolj uspešna sezona do sedaj, nam je v krajšem video intervjuju zaupala tudi svetovalka koprskega župana Jana Tolja, ki je povedala še, da bo ta med drugim tudi najdaljša. Prvo potniško velikanko, ladjo Berlin ladjarja FTI Cruises, smo namreč v Kopru gostili včeraj, 7. marca, torej dober mesec prej kot minula leta, zadnja, ladja Minerva, pa bo k nam priplula šele čez dobrih 9 mesecev, kar je tudi veliko kasneje, kot smo bili vajeni iz prejšnjih sezon. »To pomeni, da se je začela sezona potniških ladij daljšati in bo to, kot napovedujemo že nekaj let, res postala celoletna vrsta turizma,« je še pojasnila Tolja.

jana

Sezona 2016, ki jo je včeraj obeležil prihod 350 potnikov ladje Berlin, je že kar zadeva številke precej obetavna. Od kar 65 ladij pretežno višjega cenovnega razreda, je kar devet takih, ki se bodo ob bok koprskega potniškega terminala privezale prvič, vsega skupaj pa bo z njimi v Koper priplulo nekaj več kot 70 tisoč potnikov. Obetavna je, po besedah Jane Tolja, tudi sezona 2017, ki je več ali manj že dogovorjena, medtem ko bodo na tradicionalni borzi križarjenj Seatrade Cruise Global 2016, ki se začenja naslednje dni v Fort Lauderdaleu, tekli pogovori in pogajanja za sezono 2018.

Največji tovrstni sejem bodo obiskali tudi predstavniki koprske občine in pristanišča, udeležil pa se ga bo tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič, ki se bo ob tej priložnosti sestal tudi z vodilnimi menedžerji največjih potniških korporacij.

Več v video prispevku: