DomovArhivReal-nost z Bonifike

Real-nost z Bonifike

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tako župan kot Mestna občina Koper sta namreč redna gosta tega bodičavega kotička, pri katerem kot kaže v zadnjem času zamisli za svoje domišljijske zgodbice črpajo iz koprskega nogometnega kluba, za katerega celo sami priznavajo, da je zanje »neizmeren vir navdiha«.

Zadnji od primerov zadeva povsem korektno vabilo na zadnjo tekmo koprskega kluba proti Rudarju iz Velenja, v katerem so predstavniki kluba FC Koper Koprčane vabili na ogled tekme in to v čim večjem številu, v zadnjem stavku pa zapisali: »V soboto, 5. marca 2016 se bomo na stadionu prešteli in uživali v prijetni družbi prijateljev!«

Zlohotne novice so se seveda obesile na besedo preštevanje, ki so jo razumele celo kot ukaz Koprčankam in Koprčanom, da morajo priti na stadion in navijati za domače moštvo, sicer jih čakajo sankcije. Ali kot so zapisali: »In kogar ni bilo na preštevanju 600 zbranih duš, kakšna kazen ga čaka? Opomin, ukor ali morda nereden odvoz odpadkov?«

Res domiselno, ni kaj, ne samo, da Pristranske novice nimajo pojma o lokalni samoupravi, vse kaže, da se kaj prida ne spoznajo niti na nogomet.

Morda pa jih je zgolj zabolelo dejstvo, da je v soboto pogled na domačo tribuno pokazal, da se med navijače vrača zaupanje v koprski klub, in to, verjeli ali ne, ne na ukaz, temveč po lastni volji.

A vse to je za Pristranske novice, ki delujejo po principu kabinetnega novinarstva, očitno nerazumljivo. Zato jih vabimo, da se na naslednji tekmi, pa tudi na številnih tekmah drugih koprskih klubov in društev o (neprisiljeni) pripadnosti občanov koprskemu športu prepričajo na lastne oči. Saj veste, tudi sonce je skozi okno manj rumeno.

A brez skrbi, četudi modroglavcev na naslednji tekmi ne bomo zagledali, jim v Komunali Koper obljubljajo, da bodo »njihove kante« redno praznili.