DomovArhivBi vlada rada uničila tudi primorsko univerzo?

Bi vlada rada uničila tudi primorsko univerzo?

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Z novim Zakonom o visokem šolstvu, o katerem trenutno poteka javna razprava, hoče vlada uzakoniti sistem financiranja visokega šolstva, ki bo oškodoval našo univerzo.

Financiranje visokega šolstva je bilo doslej urejeno z uredbo kot podzakonskim aktom, ki je bil skrajno diskriminatoren do primorske univerze in na sploh zelo konservativen in uperjen proti razvoju novih programov. Z novim zakonom želi vlada še okrepiti krivično razdelitev sredstev, ki bo ponovno uperjena proti slovenski obali in našemu univerzitetnemu prostoru. Več o tem novem primeru šikaniranja Kopra s strani aktualne vlade lahko preberete tukaj

Negativen odnos državnega vrha do naših krajev se kaže že dolga leta, povsem nov zagon pa je dobil v zadnjih mesecih, ko je vlada z različnimi ukrepi delovala proti gospodarskemu razvoju slovenske obale. Med temi nesmiselnimi potezami seveda najbolj izstopa povsem nora ukinitev proste ekonomske cone v Luki Koper, o čemer smo že pisali tukaj.

Vlada je nanizala že vrsto takih korakov, ki kažejo naravnost sovražen odnos do naših krajev. Zakaj vlada Alenke Bratošek to počne? Ali ji gre v nos dejstvo, da je Koper v zadnjem desetletju prenovljen in prerojen, medtem ko so rezultati njenega vladanja prav nasprotni?

Namesto, da bi se državni vrh zgledoval po razvoju Kopra, se s svojimi dejanji trudi ugasniti naše gospodarstvo. Namesto, da bi posnemala razvojni model, ki je preporodil naše kraje, sprejema ukrepe, ki nam onemogočajo privabiti nove investicije in odpirati nova delovna mesta.O tem smo že pisali tukaj

Vladi Alenke Bratošek sporočamo, da je prerojeni Koper dovolj močan, da preživi tudi njeno obdobje. Z nestrpnostjo pa čakamo vlado, ki bo znala naši občini pomagati, namesto da z nesmiselnimi ukrepi ovira gospodarski in siceršnji razvoj slovenske obale.

Več lahko preberete na spodnjih povezavah:
ZA PRAVIČNO FINANCIRANJE UP ZBRALI 875 PODPISOV!
ZAKAJ SE SLOVENIJA NE ZGLEDUJE PO KOPRU?
ŽUPANOVA KOMISIJA ZA USTANOVITEV EKONOMSKE CONE