DomovArhivBliža se VI. ekstempore v starem mestnem jedru Kopra

Bliža se VI. ekstempore v starem mestnem jedru Kopra

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper bo namreč, v sklopu projekta Oživljanja starega mestnega jedra, ponovno organizirala tradicionalni, že šesti dvodnevni likovni ekstempore za odrasle.

Tudi letos je organiziran dvodnevni likovni dogodek, likovniki pa lahko po predhodni najavi in dogovoru sodelujejo in ustvarjajo le v petek ali samo v soboto (v soboto le do 15.00).

Ekstempore je namenjen ustvarjalcem z likovnimi izkušnjami, kotizacije ni. Dobrodošli so tako tisti likovniki, ki so že sodelovali na preteklih likovnih srečanjih kot tudi »novi« likovni ustvarjalci. Tematika ekstempore ostaja arhitekturno obarvana, a tudi letos bo nekaj novosti v izvedbi dogodka.

Elektronsko prijavo, ki mora vsebovati ime in priimek, kraj bivanja, telefonsko številko in morebitno ime društva, je potrebno poslati na naslovizlozbe@koper.si. Prijavi je potrebno priložiti e-fotografijo enega ali dveh novejših izdelkov in navesti želeno dimenzijo platna.

slika33

Organizator je poskrbel za slikarska platna, na voljo sta dva formata in sicer 50 x 70 cm ali 70 x 70 cm. Organizator bo prav tako poskrbel za en topel obrok in pijačo. Prevzemno mesto za platna z žigom Mestne občine Koper bo v petek, 13. maja 2016 od 7.30 do 9.00 v pritličju Pretorske palače, za ostale likovne pripomočke pa morajo poskrbeti ustvarjalci sami.

Oddaja slikarskih platen bo v soboto, 14. maja med 14.30 in 15.00. Otvoritev razstave in razglasitev najbolj uspelih del po izboru strokovne komisije bo še istega dne zvečer v pritličju Pretorske palače. Avtorji najboljših del bodo tako kot pretekla leta nagrajeni.

Prijazno vabljeni k likovnemu druženju v starem mestnem jedru Kopra.