DomovArhivBorili se bomo za obstanek!

Borili se bomo za obstanek!

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

DSC_7174

»Atmosfera v ekipi je dobra, sploh po povratku poškodovanih igralcev,« je pred sobotno preizkušnjo optimističen koprski vratar Vjekoslav Tomić. Koper ima namreč pred zadnjimi štirimi tekmami na voljo skoraj vse igralce, zaradi česar mora na vsaki tekmi igrati na vse ali nič. Tudi na tekmi z Rudarjem, na kateri želijo osvojiti vse tri točke. »Potrošili smo vse kredite, sedaj moramo igrati samo na zmago,« je prepričan Tomić, ki ve, da ima koprsko moštvo kvaliteto, le verjeti morajo vase.

DSC_7175

Nekoliko bolj zadržan pred tekmo je koprski strateg Milan Obradović, ki na tekmi ne bo mogel računati na Jana Andrejašiča, saj bo ta zaradi kartonov moral tokratno tekmo izpustiti, prav tako med enajsterico izbrancev ne bo Hysena Memolle in Antonia Pavića, so se pa zato po poškodbah vrnili vsi drugi igralci.

Verjame, da njegovo moštvo lahko v zadnjih štirih tekmah poskrbi za preobrat in tako obstane v ligi, zadnji teden so tako veliko delali prav na psihološki pripravi nogometašev. Ob tej priložnosti je nekaj besed namenil tudi zadnji tekmi z Olimpijo, na kateri je ekipa FC Luka Koper prikazala odličen prvi polčas. Igra je bila dobra, znašli so se odlično tako v napadu kot tudi v obrambi, nasprotnik sploh ni vedel, kako naj napade na gol. »A v nogometu velja pravilo, če ne daš gola, ga zagotovo prejmeš,« je povedal Obradović, ki se zaveda, da je Koper v drugem polčasu naredil nekaj tehničnih napak, ki so jih stale točk. Ravnotežje v ekipi se je porušilo po poškodbi Luke Baturja, tako Obradović, to je bil nek ključni trenutek, ki so ga v Olimpiji znali dobro izkoristiti.

DSC_7166

Do konca prvenstva so še štiri tekme, prvo bodo Kozlički odigrali v gosteh, že to soboto, 7. maja, ob 17. uri,  sledila bo tekma s Krko na domači Bonifiki, le nekaj dni zatem še obračun z Gorico. »Štiri tekme so pred nami, na njih lahko zberemo dovolj točk, da si zagotovimo obstanek v ligi,« je še prepričan Tomić, ki verjame v soigralce in pozitiven rezultat na naslednjih tekmah.