DomovArhiv“Bojkot odprtja ni več potreben”

“Bojkot odprtja ni več potreben”

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

»Na Mestni občini Koper in tudi sam osebno sem zadovoljen z doseženim dogovorom med ministrstvom in tremi obalnimi občinami. Že zdavnaj oz. že od vsega začetka je bilo jasno dogovorjeno, da bo obalna cesta ob dograditvi predora pod Markovcem prešla v upravljanje Mestni občini Koper in Občini Izola. Ta osnovni dogovor je s tem sporazumom tudi dokončno sklenjen. Da je lokalna cesta čez Markovec ostala v upravljanju lokalne skupnosti oz. Mestne občine Koper je bilo zame ves čas samoumevno, saj bi bila vsaka druga odločitev nepojmljiva in nedopustna. Torej zadržkov, da bi se Mestna občina Koper udeležila odprtja predora Markovec, s tem dogovorom, ki bi ga lahko po mojem osebnem mnenju sklenili že veliko prej, brez večjih in nepotrebnih kolobocij, ni več.

Kar zadeva zaprtje obalne ceste za promet in njene uporabe v druge namene, predvsem pa, kdaj naj bi do tega prišlo, bo to stvar dogovora med občinama, to pa vsekakor ne bo čez noč.

V izogib insinuacijam, ki prihajajo iz različnih koncev, naj zelo jasno povem, da si je Mestna občina Koper ves čas močno prizadevala, da ostane cesta čez Markovec v njenem upravljanju. Zagotovim lahko, da tudi po odprtju predora ne bo povečanega prometa med bolnišnico Izola in naseljem Markovec, prav tako ne nameravamo umakniti semaforja v krožišču, ki se je dokazal kot izjemno pozitivna prometna rešitev. Zato menim, da so razlogi za zgroženost kogarkoli, ki živi na tem območju, absolutno brezpredmetni in so po moji oceni posledica napačnega razumevanja vsebine včerajšnjega dogovora med ministrstvom in obalnimi občinami oz. posledica komunikacijskega šuma.«