DomovArhivKomunalci zamenjali vloge in »počistili« pred »svojim pragom«

Komunalci zamenjali vloge in »počistili« pred »svojim pragom«

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Komunala Koper je danes že četrto leto zapored izvedla posebno čistilno akcijo okolice črpališč, ki jih upravlja. Teh je kar 42 na območju celotne Mestne občine Koper oz. Občine Ankaran.

Posebnost akcije je v tem, da se čisto vseh terenskih del lotijo tudi delavci, ki opravljajo podporna oz. vodstvena dela. Za vrsto opravil je danes poprijel tudi direktor Komunale Koper Gašpar Gašpar Mišič, ki se je lotil košnje trave, grabljenja, pobiranja odpadkov s tal in številnih drugih del.

Gašpar Mišič je akcijo pozdravil in poudaril njen pomen, ki je zlasti v tem, da se tudi tisti, ki se ukvarjajo s strateškimi odločitvami v družbi, neposredno soočijo s terenskimi delovnimi nalogami in s težavami ali izzivi, ki jih dnevno srečujejo številni sodelavci Komunale Koper. S tem lahko pridobijo boljši vpogled v dejansko stanje na terenu in poiščejo vse možnosti za izboljšave delovnih procesov ali kvalitete storitev.

Vodja sektorja kanalizacije v Komunali Koper Alan Peroša je pojasnil, da se 27. maja vsi, ne glede na funkcijo, ki jo zasedajo, napodijo na teren in poprimejo za vsa potrebna dela. »Akcija se z leti utrjuje. Čeprav so vsi naši objekti ter okolica redno in zgledno vzdrževani, smo se odločili, da na ta dan »udarniško« opravimo dela na kar 42 lokacijah in jih še dodatno uredimo. To je hkrati prilika, da vsi delavci v sektorju bolje spoznajo stanje na terenu in prepoznajo tiste točke, ki jih je še možno izboljšati ter spoznajo vrsto dela, ki ga vsakodnevno opravljajo drugi sodelavci,« je zaključil Peroša.