DomovArhivBorba do zadnje minute se je Kopru obrestovala

Borba do zadnje minute se je Kopru obrestovala

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Po dokaj obetavnem začetku, v katerem so imeli rahlo premoč nogometaši FC Luka Koper, so prvo resno priložnost za zadetek imeli Goričani, a se je tudi tokrat izkazal vratar Kopra Vjekoslav Tomić. Tudi v nadaljevanju prvega polčasa, so Goričani večkrat ogrozili koprska vrata, v 43. minuti se je sreča skoraj nasmehnila tudi Koprčanom, ko je dober udarec Lea Štulca s 25 metrov žal zaustavil vratar Gorice Grega Sorčan.

Tudi v drugem polčasu sta obe strani skušali priti do zadetka, hitri prodori domače ekipe se žal niso končali v nasprotnikovi mreži, so pa bili zato bolj učinkoviti v nasprotnem taboru. V 53. minuti so s strelom Mihe Gregoriča povedli Novogoričani, a se v vrstah FC Luka Koper kljub temu niso predali. Napadali so silovito, a žoga kar ni želela v gol. Lepo priložnost so imeli med drugim Ivor Horvat, Fabian Lokaj, ki je kljub poškodbi poskusil zadeti prav z glavo, Jakov Biljan in Jaka Štromajer, a je bil Sorčan vselej na pravem mestu. Da je tudi tokrat v domačem taboru prevladala velika želja po zmagi pričajo zadnje minute srečanja, ko so Koprčani poskušali z visokimi predložki pred vrata gostov.

In ko je bilo videti, da se bo srečanje, kljub dobri predstavi Koprčanov, končalo z zmago Gorice, je Marin Jurina poskrbel za preobrat. V sodnikovem dodatku je s polvisoko žogo v gneči pred golom zadel za izenačenje in s tem razvesili tudi celotno tribuno navijačev. Izenačenje, ki je Kopru prineslo dodatno točko, je ekipo trenutno dvignilo na šesto mesto.

Domači trener Slavko Matić je bil z igro svojih varovancev zadovoljen, kot pravi, vsaka točka šteje.

Ocenil je, da so fantje dali svoj maksimum in da so pokazali, da se bodo borili do zadnje minute. »Tekma je bila dobra, žal je bilo v začetku drugega polčasa veliko prostora za igralce Gorice, ki so to znali izkoristiti,« je še povedal Matić in dodal, da ekipo sedaj čakajo zasluženi trije dnevi odmora. »Nato gremo dalje

Da je bila tekma na visokem nivoju, se je strinjal tudi trener ND Gorica Miran Srebrnič, ki je povedal, da so se v Gorici dobro pripravili na nasprotnika.

DSC_4917

Sam je, kot pravi, zadovoljen z igro, ki so jo prikazali, čeprav so na koncu izgubili priložnost za zmago. »A to je nogomet, ne smemo dramatizirati,« je še povedal Srebrnič in dodal, da je bila tekma precej izenačena. »Na momente je bila tekma v našo korist, na momente v korist Koprčanov.«

Koprčani bodo 3. aprila gostovali v Zavrču, Gorica pa bo dan prej gostila Maribor.

* Stadion Bonfika, gledalcev 650, sodniki: Kajtazović (Kranj), Praprotnik (Ljubljana), Prelog (Preddvor).
* Strelca: 0:1 Gregorič (53.), 1:1 Jurina (90.+4).
* Luka Koper: Tomić, Datković, Biljan, Belima Rodriguez (od 60. Cisse), Štulac, Valencia, Lokaj (od 70. Štromajer), Memolla, Horvat, Batur (od 66. Posavac), Jurina.
* Gorica: Sorčan, Celcer, Škarabot (od 82. Osuji), Gregorič, Kotnik, Kapić, Burgić (od 90. Nunič), Kolenc, Jogan, Mevlja, Nagode.
* Rumeni kartoni: Biljan, Jurina, Batur; Celcer, Burgić, Kapić.