DomovArhivBoris Popovič v četrto

Boris Popovič v četrto

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Župan je zmago pričakoval, vendar le-ta zaradi »nizke« kampanje in velikega števila kandidatov, v prvem krogu ni bila enostavna. Svoje je dodala tudi obsodilna sodba, poleg tega pa so ga, kot je rekel, v  zadnjem letu kar trikrat tedensko  »vlekli« po sodišču. Prepričan je, da bo sodba na višjem sodišču padla, kar so po njegovem mnenju volivke in volivci tudi prepoznali. »Sodba v zadevi Serming bo vsekakor ovržena, kajti nimajo prav nobenega dokaza, da bi kar koli narobe naredili, ravno obratno, posel je bil za občino izjemno pozitiven.«

Sicer je bila volilna udeležba v Mestni občini Koper nekoliko višja od slovenskega povprečja, in sicer 48,18 odstotna, kar pomeni, da je od skupno 41.817 volilnih upravičencev v Mestni občini Koper svoj glas v nedeljo oddalo 20.147. Tudi na tokratnih volitvah, sta se, pričakovano, dobro odrezali tudi stranki Borisa Popoviča, Koper je naš in Slovenija za vedno, ki sta skupaj prejeli kar 15 mandatov v Občinskem svetu Mestne občine Koper. Sedem stolčkov je pripadlo Stranki Mira Cerjarja, trije Združeni levici, po eden pa še strankam Desus, Oljka, Polka Bošković na tvoji strani, SDS in SLS. Koprski občinski svet ima v svojih vrstah tudi tri predstavnike Italijanske narodnostne skupnosti, in sicer v novem mandatu bodo to Alberto Scheriani, Mario Steffe’ in Damian Fischer.

V drugem krogu pa bodo o tem, koga si želijo za župana, odločali v Občini Piran, kjer je v prvem krogu največ glasov dobil aktualni župan Peter Bossman, vendar mu trdno za petami sledi tudi svetovalec koprskega župana in medijiski guru Sebastjan Jeretič, z 32,31 odstotki. Odlično se je v Piranu odrezala tudi stranka Slovenija za vedno, ki je dobila kar 5 mandatov, in bila tako za stranko SD, druga najuspešnejša stranka na volitvah za občinski svet.